SEGRE

MÚSICA INICIATIVES

Alumnes d’Europa i l’Àsia en el 6è curs internacional d’arpa Horta Lleida

Dirigit per la lleidatana Berta Puigdemasa

Foto de grup de les alumnes del curs internacional d’arpa, amb Berta Puigdemasa (a l’esquerra).

Foto de grup de les alumnes del curs internacional d’arpa, amb Berta Puigdemasa (a l’esquerra).SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició del curs internacional d’arpa Horta Lleida, impulsat i dirigit per la instrumentista lleidatana Berta Puigdemasa, va arrancar ahir amb la inscripció d’onze alumnes de diferents països d’Europa (República Txeca, Suècia, Itàlia, Croàcia, Alemanya i França, a banda de Catalunya i la resta de l’Estat) i fins i tot una arpista asiàtica, arribada des de Malàisia. Val a recordar que les quatre primeres edicions d’aquesta singular iniciativa musical, que es desenvolupa en plena Horta de Lleida, es van celebrar al llarg d’un cicle que seguia les quatre estacions de l’any: la primavera el 2012, l’estiu el 2013, la tardor el 2014 i l’hivern el 2015, fusionant així l’experiència musical amb els colors de l’Horta de cada temporada. A més a més, els alumnes s’allotgen en cases de veïns de l’Horta.

Des de l’any passat, el curs es va instaurar a finals d’estiu, amb classes a càrrec de la prestigiosa intèrpret francesa Isabelle Perrin, coprincipal arpista de l’Orquestra Nacional de França durant més de vint anys, amb una carrera internacional en solitari que l’ha portat a ser regularment convidada a oferir recitals i concerts amb prestigioses orquestres de tot el món. En aquesta ocasió, està acompanyada per Susana Cermeño, del Conservatori de Madrid, i Maria Lluïsa Ibáñez, del Conservatori de Barcelona.

Alumnes del curs internacional oferiran concerts a Sant Martí dissabte i diumenge

Dissabte vinent, l’església romànica de Sant Martí acollirà a les 20.00 h un recital a càrrec d’una de les alumnes del curs (guanyadora d’un concurs entre els participants) i, diumenge, aquest mateix recinte acollirà un concert a les 12.30 h amb tots els alumnes del curs i altres alumnes principiants d’arpa de Lleida. En tots dos casos, hi haurà taquilla inversa (és a dir, la voluntat).

tracking