SEGRE

FIRA LLIBRES

Organyà reivindica el plaer de llegir

Organitza avui una ‘concentració’ de lectors en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu || El certamen reuneix fins demà prop de 40 autors amb les seues últimes novetats

Públic al carrer del Sol d’Organyà, ahir en la presentació del llibre ‘La maternitat d’Elna’.

Públic al carrer del Sol d’Organyà, ahir en la presentació del llibre ‘La maternitat d’Elna’.VÍCTOR MERENCIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà va obrir ahir la 21a edició de la Fira del Llibre del Pirineu, que aquest any busca reivindicar el llibre com a font de plaer i de saviesa. En aquest sentit, el certamen ha organitzat per avui dissabte al migdia una singular concentració de lectors, batejada com a Carrerada de Llibres, prenent el nom dels tradicionals camins de transhumància al Pirineu. L’acte està obert a tot el públic que hi vulgui participar. Només es necessita portar un llibre i llegir en silenci durant vint minuts a les voreres de la travessia urbana de la carretera C-14. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reivindicar i promoure els hàbits de lectura des de la població en la qual l’historiador Joaquim Miret va descobrir els textos literaris més antics de la llengua catalana, les Homilies d’Organyà.

Aquesta carrerada serà molt visible, ja que durant l’acte no es tallarà el trànsit de vehicles, de tal manera que els viatgers que travessin la localitat es convertiran en públic “captiu” de la lectura.

La Fira del Llibre del Pirineu es desenvoluparà fins demà amb la presència de prop de quaranta autors, que presentaran les novetats més recents.

Ahir a la tarda, Assumpta Montellà va presentar el llibre La maternitat d’Elna a l’escenari del carrer del Sol, abans de la conferència inaugural, a càrrec de la directora de l’IEI, Montserrat Macià.

A banda de presentacions literàries, la fira compta amb tertúlies, música i animació de carrer. Vicenç Llorca llegirà avui l’homilia literària i l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, la religiosa, abans de l’entrega dels premis literaris Homilies d’Organyà.

tracking