SEGRE

LITERATURA FIRA

Cadena humana de lectura amb 300 persones a Organyà

Núria Garcia Caldés, la guanyadora del premi Pirineu amb l’obra ‘Els gegants’

Unes 300 persones van llegir fent una cadena humana en la primera edició de la Carrerada de Llibres.

Unes 300 persones van llegir fent una cadena humana en la primera edició de la Carrerada de Llibres.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes tres-centes persones amants de la lectura van llegir ahir al migdia, de manera simultània i en silenci, al costat de la travessia urbana de la carretera C-14, que travessa la població d’Organyà. L’acte, que va durar 20 minuts, va sorprendre els conductors que circulaven per la via. La iniciativa, batejada amb el nom de Carrerada de Llibres, formava part del programa d’actes de la 21a edició de la Fira del Llibre del Pirineu, que se celebra aquest cap de setmana. L’alcalde de la localitat, Celestí Vilà, es va mostrar “sorprès” per la gran acceptació que ha tingut l’activitat, que pretenia difondre els plaers de la lectura i va assegurar que tindrà continuïtat.

D’altra banda, ahir també es van entregar els guardons Homilies d’Organyà. L’escriptora catalana Núria Garcia Caldés va ser la guanyadora del premi Pirineu de narració literària amb l’obra Els gegants, dotat amb 1.800 euros, de l’ajuntament d’Organyà. L’escriptor alacantí Manuel Roig, guanyador el 2016, va quedar finalista amb Mouran tarongers. Els altres guardons van ser per a José Luis García (de poesia, amb Paraules de sal); Tecla Martorell (Lletres de Dones, per a l’obra Aromes), i Carme Vila (de relats viscuts, per La meva germana i jo també volem un bolivià al final de la nostra vida). El premi Albert Vives de periodisme va ser per a Amadeu Gallart i el de Joves Autors, per a Aina Bosch, amb Bledes. Durant l’acte es va fer la lectura de les dos homilies, la literària a càrrec de l’escriptor Vicenç Llorca i la religiosa, de l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Presentació de llibres i unes vint paradesLa Fira del Llibre del Pirineu va seguir al llarg de la jornada amb la presentació de llibres escrits per autors del Pirineu. Els assistents van trobar també una vintena de parades d’editorials i llibreries de les comarques pirinenques que mostren fins avui més d’un miler de títols, a part d’activitats paral·leles per al públic infantil, com una biblioteca específica per a ells o jocs tradicionals.

Unes 300 persones van llegir fent una cadena humana en la primera edició de la Carrerada de Llibres.

Unes 300 persones van llegir fent una cadena humana en la primera edició de la Carrerada de Llibres.C. SANS

tracking