SEGRE

LITERATURA BALANÇ

Mil exemplars venuts a la Fira del Llibre d'Organyà

Una desena de biblioteques han assistit a l’esdeveniment per ampliar fons

Un moment de l’entrega dels Premis Literaris Homilies a l’església de Santa Maria d’Organyà.

Un moment de l’entrega dels Premis Literaris Homilies a l’església de Santa Maria d’Organyà.VÍCTOR MERENCIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un miler d’exemplars venuts. Aquest és el balanç de vendes de la Fira del Llibre del Pirineu, que ahir va tancar a la població d’Organyà i que aquest any ha arribat a la 21a edició. Fonts de l’organització es van mostrar “molt satisfets” amb les xifres i van destacar la presència d’una desena de biblioteques públiques de poblacions del Pirineu que han acudit al certamen a la recerca de llibres per ampliar els seus fons de lectura. L’alcalde, Celestí Vilà, va explicar que aquesta és la segona edició en la qual el departament de Cultura de la Generalitat autoritza aquests equipaments a adquirir llibres a la fira. “A part dels particulars, la presència d’aquestes biliotecas ajuda a incrementar els volums de venda”, va indicar. En l’edició del 2016, van participar-hi quatre biblioteques i, aquest any, la xifra s’ha incrementat fins a la desena.

De cara a pròximes edicions, l’ajuntament treballarà per “donar més visibilitat i incrementar la participació” de la Carrerada de Llibres, iniciativa nova d’aquesta edició que en l’estrena de dissabte va comptar amb la participació d’unes 300 persones que, de forma simultània i en silenci, van llegir un fragment de llibre durant vint minuts. Vilà va explicar que, “veient la bona predisposició dels veïns a participar en una activitat cultural com aquesta, farem més promoció amb la intenció de batre un rècord”. El consistori ha contractat aquest any una empresa externa que amb vídeos gravats amb l’ajuda d’un dron confeccionarà un vídeo promocional de l’esdeveniment. “Volem impulsar encara més el plaer per la lectura”, va manifestar l’alcalde.

Donar més visibilitat a la fira i apujar la participació és el repte que es marquen els organitzadors

A part de les parades de venda de llibres i de les presentacions literàries, la fira ha comptat també amb activitats paral·leles, algunes de les quals per al públic infantil.

Des de l’organització, van destacar també l’increment de participació en totes les categories dels concursos literaris que s’organitzen amb motiu de la fira, en el marc dels Premis Literaris Homilies. Mentre que en l’edició del 2016 s’hi van presentar 100 obres, en aquesta edició la xifra ha sigut de rècord, a l’haver arribat a les 159.

tracking