SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ESPECTACLES

Marató inaugural a FiraTàrrega

La 37a Fira de Teatre al Carrer arranca avui amb una estrena inèdita, una acció de quaranta hores de durada || El certamen oferirà 261 funcions a càrrec de 52 companyies fins diumenge

Les taquilles a la plaça del Carme ja viuen la imminent estrena d’una nova edició de FiraTàrrega.

Les taquilles a la plaça del Carme ja viuen la imminent estrena d’una nova edició de FiraTàrrega.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega aixecarà avui a les 7 del matí el teló de la 37 edició amb l’inici d’una singular acció inaugural, una proposta de 40 hores de durada a la plaça Major que pretén fer reflexionar sobre la necessitat de compartir i de construir un futur en comunitat a partir del respecte i l’amor, valors que escassegen en l’actual societat. Sota el títol urGENTestimar, l’artista Ada Vilaró i el científic Josep Perelló, amb la col·laboració de prop de 400 veïns i de tots aquells que vulguin unir-se a aquesta marató escènica, posaran sobre la taula la necessitat de parar un moment i relacionar-nos en un espai públic per menjar, dormir, caminar, córrer, observar i compartir. De fet, la participació és el lema de FiraTàrrega aquest any, i l’acció inaugural serà una bona mostra d’això.

Fins diumenge, la Fira oferirà 261 funcions de 54 espectacles diferents a càrrec de 52 companyies. L’organització ha habilitat fins a 23 espais d’exhibició, alguns a la perifèria de la ciutat com la plaça Europa, el Parc de Sant Eloi, Cal Trepat, la plaça El·líptica i el Talladell, per descongestionar el centre i millorar la seguretat dels milers de visitants. El mercat d’artesania es trasllada a l’Espai Fassina (al costat de l’estació d’autobusos) i les atraccions, a l’esplanada entre els Mossos d’Esquadra i el CAP.

La jornada d’avui comptarà amb 24 funcions de 18 espectacles, la majoria a partir de la tarda

Avui, a part de l’acció inaugural i Màtria, de Carla Rovira, (primera passada a les 12.00 h), la resta d’obres no començaran fins a les 17.30 h. Fins a mitjanit hi ha previstes 24 funcions de 18 espectacles.

La inauguració oficial, presidida pel conseller de Cultura, Lluís Puig, tindrà lloc a la Llotja a les 18.30 h. Tot seguit, les autoritats es desplaçaran a la plaça Major per assistir a un moment destacat de l’acció inaugural urGENTestimar.

La Fira, amb 14 propostes de companyies lleidatanes Les companyies de Lleida tindran una elevada presència en la Fira amb 14 propostes entre teatre i música, gairebé el 25% de la programació. Ahir, el grup de Cervera Fadunito, que participarà per quarta vegada en el certamen, va dur a terme a Cervera l’últim assaig de Límits, un projecte de Ferran Orobitg i Ivan Alcoba que parla de les situacions absurdes i els límits als quals pot arribar l’ésser humà. El Centre de Titelles de Lleida, Xip Xap i Tombs Creatius aportaran les seues propostes per al públic familiar. Íntims estrenarà el seu nou muntatge, Pool (no water), i La Terrasseta de Preixens, Carlitos Miñarro, The Targarians, Sound de Secà o Ponent Roots hi posaran el ritme.

Les taquilles a la plaça del Carme ja viuen la imminent estrena d’una nova edició de FiraTàrrega.

Les taquilles a la plaça del Carme ja viuen la imminent estrena d’una nova edició de FiraTàrrega.XAVIER SANTESMASSES

tracking