SEGRE

MÚSICA GRUPS

Una platja a Cervera per a Blaumut

La banda grava al Teatre de la Passió el videoclip de la cançó ‘21 botons’, inclosa en el seu darrer treball, ‘Equilibri’ || Recreen una cala marítima amb tres tones de sorra

Blaumut va convertir l’escenari del Teatre de la Passió de Cervera en una platja per al nou videoclip.

Blaumut va convertir l’escenari del Teatre de la Passió de Cervera en una platja per al nou videoclip.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Blaumut ha utilitzat fins a tres tones de sorra per recrear una platja a Cervera per al videoclip de la balada 21 botons, tema que forma part del seu darrer treball discogràfic, Equilibri. Sota la direcció de Pep Oriol i Alba Cuñé i a través del centre de producció Magical Media de Lleida, la banda amb arrels a la capital de la Segarra va recrear una autèntica cala marítima en ple escenari del Gran Teatre de la Passió. En to d’humor, la van denominar Cala Blaumut “perquè Cervera tingui finalment el que fa segles que reivindica”. La videoproducció sortirà a la llum aquest mateix mes de setembre i recrea la marina The Singing Butler, del pintor contemporani Jack Vettriano, que inspira la cançó. De fet, és la pintura més coneguda d’aquest artista britànic. Evoca l’ambient d’una platja de principis del segle XX amb tonalitats càlides.

En el muntatge van participar una vintena de tècnics i l’enregistrament es va prolongar tot el dia de dimarts i ahir dimecres. Manel Pedrós, bateria del grup, va explicar que “hem escollit Cervera perquè és una ciutat que ens identifica i perquè el Gran Teatre disposa dels mitjans tècnics per portar a terme el treball”. El quadre va inspirar la cançó i, segons Pedrós, “el que hem fet al videoclip és materialitzar la història que hem compost”.

Segons Pep Oriol, el treball exposa l’estètica de Vettriano i “respon a un entorn surrealista”. Blaumut ha escollit aquesta època per dur a terme el videoclip un cop acabades les actuacions d’estiu. Val a recordar que Blaumut presentarà Equilibri en concert a l’Auditori de Lleida el dia 29.

tracking