SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CERTAMEN

La Setmana del Llibre en Català obre amb el repte de ser referència internacional

Paul Auster, amb nova obra, serà avui la figura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 35 Setmana del Llibre en Català va obrir ahir les portes a l’avinguda de la Catedral de Barcelona amb 200 novetats editorials repartides en 163 expositors. Fins al dia 17, la fira reunirà el 95 per cent de les firmes editorials del país, segons va informar l’organització. La Setmana comptarà amb la presència d’autors de reconegut prestigi internacional i amb setze editors estrangers que es reuniran amb agents literaris en el marc d’un certamen que busca exportar les lletres catalanes arreu del món.

“Estem seguint el camí per acabar comptant amb un bon saló del llibre com tenen ciutats com París o Roma”, va assegurar el president de la Setmana del Llibre en Català, Joan Sala. De fet, el certamen va comptar ahir mateix amb una estrella convidada de renom.

Pagès Editors retrà homenatge el dimarts 12 a les trajectòries poètiques de Vallverdú i Pàmias

El novel·lista, poeta, guionista i director de cine Paul Auster, autor de llibres com Trilogia de Nova York(1985), Leviatan (1992) o El llibre de les il·lusions (2002), va presentar a la Casa del Llibre la seua nova novel·la, la primera en set anys, 4 3 2 1, abans de participar avui dissabte en un acte en la Setmana.

L’escriptor nord-americà va afirmar que “tots els novel·listes som en el fons persones ferides. Som gent per a la qual el món no és suficient i tenim aquesta pulsió per construir altres mons”.

D’altra banda, entre les editorials participants figura un any més la lleidatana Pagès Editors, amb caseta pròpia des de l’any 2010. No només té previst presentar novetats com El primer ball, d’Anna Gurguí, besnéta de Mercè Rodoreda, sinó que també retrà homenatge aquest dimarts a la trajectòria literària de Josep Vallverdú i Jordi Pàmias, amb un acte que conduirà el poeta Carles Duarte.

tracking