SEGRE

POLÍTICA CULTURAL GUARDONS

La Fira de Titelles, IX Premi Internacional Ciutat de Lleida

Per atreure companyies estrangeres i exportar el nom de la ciutat al món

L’alcalde i membres del jurat, ahir, amb el guardó, una escultura de bronze, en primer pla.

L’alcalde i membres del jurat, ahir, amb el guardó, una escultura de bronze, en primer pla.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Titelles de Lleida va ser guardonada ahir amb el IX Premi Internacional Ciutat de Lleida per la capacitat d’atracció de companyies teatrals estrangeres i portar el nom de la ciutat pel món. El premi, que l’any passat es va atorgar al pilot de Cervera Marc Màrquez, va ser instituït per la Paeria el 2009 per reconèixer la trajectòria de persones, institucions o entitats de la societat civil que hagin destacat per la seua aportació al coneixement o al ressò internacional de la ciutat i l’entorn. La presidenta del jurat, la periodista Rosa Maria Calaf, va destacar que amb la concessió del premi a la Fira de Titelles “també hem apostat pel teatre familiar, especialment dirigit als més petits, que té molt a veure amb mantenir les tradicions i posar en relleu que avui dia no tot surt de les pantalles, com es vol fer creure a la gent”.

L’alcalde, Àngel Ros, va felicitar el Centre de Titelles de Lleida pel premi i va agrair la tasca del jurat, format també pel periodista Lluís Foix; el catedràtic de la UdL Albert Galinsonga; el president de Ros Roca, Ramon Roca, i el tinent d’alcalde Rafael Peris.

Per la seua part, els responsables del Centre de Titelles, Elisabet Vallvé i Oriol Ferre, van rebre amb il·lusió aquest reconeixement, que “ens carrega de bona energia i recompensa per aquells mals moments de l’ofici”. Tots dos van recordar els impulsors de la Fira, Julieta Agustí i Joan Andreu Vallvé. “El premi també és un homenatge per al seu treball, que nosaltres hem continuat”, van afegir.

La passada edició, amb 40.000 espectadors La 28a Fira de Titelles de Lleida, el mes de maig passat, va comptar amb 28 companyies i més de 300 professionals en un certamen que va reunir entorn dels 40.000 espectadors. Per la seua part, el Centre de Titelles porta el nom de Lleida per Espanya i Europa. Aquest cap de setmana participarà al Festival de Charleville, a França, un dels més importants del món dedicat a les marionetes.

L’alcalde i membres del jurat, ahir, amb el guardó, una escultura de bronze, en primer pla.

L’alcalde i membres del jurat, ahir, amb el guardó, una escultura de bronze, en primer pla.HERMÍNIA SIRVENT

tracking