SEGRE

'El cuento de la criada' hereta la corona de 'Juego de tronos'

Millor sèrie dramàtica en la 69 edició dels Emmy

Les actrius Ann Dowd (esquerra), Elisabeth Moss (centre) i Alexis Bledel amb els tres dels Emmy per

'El cuento de la criada' hereta la corona de 'Juego de tronos'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La distopia de "The Handmaid’s Tale" (El cuento de la criada), producte estrella de la plataforma digital Hulu, va heretar aquest dilluns la corona de "Game of Thrones com a millor sèrie dramàtica en la 69 edició dels Emmy, uns premis que també van reconèixer la qualitat de "Big Little Lies" i l’humor de "Saturday Night Live".

"The Handmaid’s Tale" es va alçar amb cinc premis: millor sèrie dramàtica, millor actriu de sèrie dramàtica (Elisabeth Moss), millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica (Ann Dowd), millor director en una sèrie dramàtica (Reed Morano, segona dona en la història que guanya en aquesta categoria) i millor guió de sèrie dramàtica (Bruce Miller).

Aquesta obra, basada en la novel·la de l’escriptora canadenca Margaret Atwood, imagina un món en el qual els EUA han rebut un cop d’Estat i la democràcia ha estat substituïda per una teocràcia autoritària en la qual les dones pateixen opressió i discriminació.

La minisèrie d'HBO "Big Little Lies" va ser l’altra gran guanyadora de la vetllada, també amb cinc guardons: millor minisèrie, millor actriu protagonista (Nicole Kidman), millor director (Jean-Marc Vallée), millor actriu de repartiment (Laura Dern) i millor actor de repartiment (Alexander Skarsgaard).

Aquest format, compost per set capítols, és un drama sobre cinc mares que viuen a la localitat elitista i costanera de Monterrey (Califòrnia), els fills d’entre sis i set anys de les quals acudeixen a la mateixa classe a l’escola i les vides de les quals es veuen afectades per un assassinat sense resoldre.

Sterling K. Brown ("This is Us") es va imposar com a millor actor de drama a Anthony Hopkins ("Westworld"), Milo Ventimiglia ("This is Us"), Kevin Spacey ("House of Cards"), Bob Odenkirk ("Better Call Saul"), Matthew Rhys ("The Americans") i Liev Schreiber ("Ray Donovan").

Moss, per la seua part, la va guanyar la partida a Viola Davis ("How To Get Away With Murder"), Claire Foy ("The Crown"), Robin Wright ("House of Cards"), Keri Russell ("The Americans") i Evan Rachel Wood ("Westworld").

Al terreny de comèdia, la sàtira política "Veep" es va alçar amb el seu tercer Emmy consecutiu a la millor sèrie davant "Atlanta", "Black-ish", "Màster of None", "Modern Family", "Silicon Valley" i "Unbreakable Kimmy Schmidt". El seu protagonista, Julia Louis-Dreyfus, va fer història en aconseguir el trofeu de millor actriu per sisè any consecutiu, batent el rècord de guardons per a un artista per un mateix personatge.

Un dels guardons més assenyalats va ser el de millor guió de comèdia, que va anar a parar Aziz Ansari i Lena Waithe per "Màster of None". Waithe es va convertir en la primera afroamericana en guanyar en aquesta categoria. Per la seua part, Donald Glover ("Atlanta") es va imposar com a millor actor de comèdia, on competia contra Jeffrey Tambor ("Transparent"), Anthony Anderson ("Black-ish"), Aziz Ansari ("Màster of None"), William H. Macy ("Shameless") i Zach Galifianakis ("Bàsquets").

A més, "Black Mirror: San Junipero" es va imposar com a millor pel·lícula per a televisió.

Així mateix, Riz Ahmed ("The Night Of") i Nicole Kidman ("Big Little Lies") van triomfar com a millors actors de minisèries o pel·lícules per a televisió. "Creem aquest treball nosaltres mateixes per frustració, no trobàvem papers prou atractius. Tant de bo arribin més papers així", va reconèixer Kidman, que és productora de "Big Little Lies" juntament amb la seua companya Reese Witherspoon.

Quant a nombre total de premis, el programa d’humor "Saturday Night Live" es va alçar amb un total de nou trofeus, inclosos cinc de caràcter tècnic. El programa va ser testimoni dels triomfs dels seus deixebles Alec Baldwin (per la seua imitació del president dels EUA, Donald Trump) i Kate McKinnon (per la seua imitació de l’exaspirant a la Casa Blanca Hillary Clinton) com a millor actriu de repartiment. "Finalment, aquí tens el teu Emmy!", va dir Balwin adreçant-se al mandatari nord-americà, que va ser objecte de nombroses facècies per part del mestre de cerimònies, l’humorista Stephen Colbert.

"Trump és l’estrella televisiva més important de l’any", va dir rotund Colbert sobre el president nord-americà, que en el passat va optar a l’Emmy pel seu treball al reality "The Apprentice". "No va guanyar perquè, al contrari que en les eleccions generals, l’Emmy se l'emporta qui guanya el vot popular", va manifestar el presentador.

Tanmateix, el moment més sorprenent i humorístic de la nit va arribar amb l’aparició de Sean Spicer, exportaveu de la Casa Blanca, que es va parodiar a si mateix burlant-se d’una de les seues intervencions més recordades. "Aquests Emmys tindran l’audiència més gran que s’hagi vist, punt. Tant en persona com al voltant del món", va afirmar Spicer des d’una fictícia estrada presidencial, en clara referència burlesca a les seues afirmacions del mes de gener passat sobre les xifres d’assistència a la investidura de Trump com a president dels EUA.

tracking