SEGRE

TELEVISIÓ GALA

Les dones regnen en els Emmy

La sèrie ‘The Handmaid’s Tale’, que pot veure’s a HBO, millor drama en els premis de la indústria de la televisió || La minisèrie ‘Big Little Lies’ es corona com un altre dels fenòmens de l’any

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sèrie The Handmaid’s Tale (el conte de la criada), un drama futurista en el qual les dones han estat esclavitzades per servir com a conills d’Índies reproductors, va guanyar diumenge a Los Angeles el màxim guardó dels Emmy, els premis de la indústria de la televisió. Es tracta de la primera vegada en la història d’aquests premis en què la sèrie guanyadora al millor drama de l’any no és d’una cadena televisiva tradicional o per cable sinó que és un producte del web Hulu, que a Espanya pot veure’s a HBO. Aquesta distopia futurista de la plataforma digital va heretar la corona dels Emmy de Joc de Trons, que en aquest 2017 no entrava en competició i sí que ho farà en l’edició de l’any que ve amb els capítols emesos aquest estiu. Així, The Handmaid’s Tale es va endur cinc premis: a banda de la millor sèrie dramàtica també va rebre en aquesta categoria els guardons de millor actriu (Elisabeth Moss), actriu de repartiment (Ann Dowd), director (Reed Morano, segona dona en la història que guanya en aquesta categoria) i guió (Bruce Miller). Per la seua part, Big Little Lies (petites grans mentides), de la cadena HBO, va ser l’altra gran guanyadora de la vetllada, també amb cinc guardons en la categoria de minisèrie: millor minisèrie, actriu protagonista (Nicole Kidman), director (Jean-Marc Vallée), actriu de repartiment (Laura Dern) i actor de repartiment (Alexander Skarsgard). En el terreny de la comèdia, la sàtira política Veep es va endur el tercer Emmy consecutiu a la millor sèrie. La protagonista, Julia Louis-Dreyfus, va fer història a l’aconseguir el trofeu de millor actriu per sisè any consecutiu, batent el rècord de guardons per a un artista per un mateix personatge.

Quant a nombre total de premis, el programa d’humor Saturday Night Live es va endur nou trofeus, inclosos cinc de caràcter tècnic. El programa va ser testimoni dels triomfs dels seus deixebles Alec Baldwin (per la imitació del president dels EUA Donald Trump) i Kate McKinnon (per la imitació de l’exaspirant a la Casa Blanca Hillary Clinton) com a millor actriu de repartiment. “Finalment, aquí tens el teu Emmy!”, va dir Balwin adreçant-se al mandatari nord-americà. Tanmateix, el moment més sorprenent i humorístic de la nit va arribar amb l’aparició de Sean Spicer, exportaveu de la Casa Blanca, que es va parodiar a si mateix burlant-se d’una de les seues intervencions més recordades. “Aquests Emmys tindran l’audiència més gran que s’hagi vist. Tant en persona com el voltant del món”, va afirmar Spicer, en clara referència burlesca a les seues afirmacions del gener passat sobre les xifres d’assistència a la investidura presidencial de Donald Trump.

Nicole Kidman carrega contra la violència de gènere en el discurs

La gala dels Emmy va deixar les dones com les grans triomfadores de la nit. I una d’elles va ser Nicole Kidman, protagonista de la cinc vegades guardonada Big Little Lies, que va deixar a més un dels discursos més valents i emocionants. L’actriu nord-americana va aprofitar l’ocasió, després de ser anunciada com a guanyadora de l’Emmy a la millor actriu protagonista en una minisèrie, per denunciar aquesta gran xacra, que moltes dones viuen en silenci, que és la violència domèstica. Precisament, la gran temàtica present a Big Little Lies, la gran guanyadora de la nit al costat de Veep i The Handmaid’s Tale. “Hem demostrat que hi ha llum més enllà de l’abús domèstic. És una cosa complicada i maliciosa. Existeix molt més del que pensem. Està ple de vergonya i secretisme. I que em reconegueu amb aquest premi fa que aquesta llum brilli encara més”, va afirmar l’actriu.

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.EFE

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.

Les actrius Ann Dowd, Elisabeth Moss i Alexis Bledel, amb tres dels Emmy per ‘The Handmaid’s Tale’.EFE

tracking