SEGRE

CONCURS GUARDONS

Els millors relats d'estiu de SEGRE

Alice Tapiol i Alfred Barrau reben al Cafè del Teatre els premis literaris de SEGRE

Els guanyadors, al costat de Núria Serrate (Escola d’Escriptura) i Juan Cal, director executiu de SEGRE.

Els guanyadors, al costat de Núria Serrate (Escola d’Escriptura) i Juan Cal, director executiu de SEGRE.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Alice Tapiol, una jove periodista natural de Benavent de Segrià i establerta a Barcelona, va rebre ahir el primer premi del concurs de Relats d’Estiu organitzat per SEGRE en col·laboració amb l’Escola d’Escriptura de Lleida, amb històries que van poder llegir-se al diari del 30 de juliol al 2 de setembre. El jurat es va decidir pel seu relat, titulat Cesària d’una nit d’estiu, en el qual l’autora ofereix una singular oda a l’amor d’estiu. “Segueixo el diari SEGRE a través de Facebook i vaig veure la convocatòria d’aquest concurs de relats i vaig decidir presentar-m’hi amb un escrit que vaig prendre com un exercici literari, ja que feia molt temps que no escrivia narrativa”, va explicar la guanyadora, que ara treballa en un projecte digital en un mitjà de comunicació on-line.

Durant l’acte celebrat al Cafè del Teatre, el lleidatà Alfred Barrau també va rebre el premi de votació dels lectors pel seu escrit No hauries d’haver vingut. Professor d’autoescola, Barrau sent passió per la nar- rativa i acostuma presentar-se a nombrosos concursos. De fet, el 2013 va guanyar el certamen d’Òmnium de Solsona i aquest any, el concurs de narrativa curta del Papiol. Alice Tapiol gaudirà d’una matrícula per a un curs de l’Escola d’Escriptura de Lleida i una subscripció semestral prèmium a l’edició digital de SEGRE. Alfred Barrau també comptarà amb aquesta subscripció a més d’una nit per a dos persones a l’Hotel Guitart Grand Passage de Barcelona.

Dos anys de cursos per iniciar-se en l'ofici, amb uns 200 alumnes Núria Serrate, directora de l’Escola d’Escriptura de Lleida, va comentar que “ha costat molt posar en marxa aquesta iniciativa en els últims dos anys perquè a Lleida no existia un model d’escola literària com per exemple a Barcelona, Girona o Tarragona”. En aquests dos anys han cursat estudis uns 200 alumnes i Serrate confia a consolidar aquest ensenyament i aspira a la seua homologació. Això sí, continua havent d’explicar que “nosaltres oferim recursos, mètodes i estratègies per iniciar-se en l’escriptura, perquè en aquest ofici hi ha un 1% de talent però el 99% és disciplina, coneixements i esforç”.

tracking