SEGRE

CERTÀMENS INICIATIVES

La fotografia i el pop rock prenen l’Eix fins al dia 10

Ariño inaugura el festival ‘Girando con...’, que inclou una quarantena d’imatges

Una de les imatges que adornen els aparadors de l’Eix Comercial fins al pròxim dia 10.

Una de les imatges que adornen els aparadors de l’Eix Comercial fins al pròxim dia 10.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quarantena d’aparadors d’establiments de l’Eix Comercial es converteixen fins al dia 10 d’octubre en escenaris musicals. No és que acullin concerts sinó que exhibeixen imatges de gran format de gires de grups com Los Planetas, Vetusta Morla, Sidonie, Love of Lesbian, La Casa Azul o Amaral, entre molts altres. Es tracta de fotografies fetes durant els últims quatre anys pel fotògraf i discjòquei lleidatà Rafa Ariño. Formen part del festival Girando con..., impulsat per Ariño en el qual es fusionaran la música i la fotografia a parts iguals.

Així, per exemple, a banda de l’exposició de fotografies, aquest dijous 5 d’octubre la plaça de Sant Joan acollirà un DJ Set amb Axel Pi (bateria de Sidonie), Guille Milkyway (La Casa Azul) i el mateix Rafa Ariño.

Les imatges que podran veure’s al llarg de l’Eix Comercial capten des de moments a sobre de l’escenari fins a instants de la vida quotidiana de diverses bandes indie pop rock de l’escena espanyola abans, durant i després dels seus concerts a través de les quals es mostra el vessant més pròxim i íntim dels artistes dins i fora de l’escenari. La inauguració oficial està prevista per avui (13.30 h, plaça de Sant Joan), però des d’ahir ja podien veure’s les primeres imatges.

A part de l’exposició i de la sessió de DJ esmentades, també estan previstes altres activitats, entre les quals la presentació del llibre Girando con... el divendres 6 a les 20.30 h a la botiga Grans Records de Lleida, així com la taula redona titulada Fotografia i audiovisuals en el món de la música (dimarts 10, a partir de les 10.00 h, a l’Escola d’Art), i un concurs de fotografies i videoclips al voltant de la música, les bases del qual poden consultar-se a través de la pàgina de Facebook del certamen. S’ha de recordar que el fotògraf lleidatà Rafa Ariño ja va impulsar el mes de novembre passat la festa Rock & Shop que va tenir lloc a la Zona Alta de Lleida.

tracking