SEGRE

MÚSICA HOMENATGES

La islandesa Björk dedica una cançó a la lluita catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu dels aldarulls policials que es van viure diumenge a tot Catalunya i que han fet la volta al món, la cantant islandesa Björk va dedicar ahir a través del seu compte de Twitter la seua cançó Declare independence als ciutadans catalans. La peça, que s’inclou en un àlbum que va publicar fa ja nou anys, està dedicada a diverses causes independentistes i conté proclames com “No permetis que et facin això. Comença la teua pròpia moneda, fes el teu propi segell, protegeix la teua llengua” o “Maleïts colons. Alça la teua pròpia bandera”.

La cantant va vincular la publicació al videoclip dirigit pel francès Michel Gondry, en què uns soldats es mouen al ritme de la reivindicativa lletra. I és que en el seu moment el vídeo va estar dedicat a les illes Fèroe i Groenlàndia, que formen part del Regne de Dinamarca.

Des del mes de juny passat, l’artista protagonitza l’exposició Björk Digital al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una mostra oberta al públic fins al dia 22 d’octubre que proposa un viatge personal per la seua música i el seu univers creatiu. L’exposició està inspirada en el seu últim disc Vulnicura, l’experiència performance i peces audiovisuals amb l’última tecnologia de realitat virtual.

tracking