SEGRE

MÚSICA ACTIVITATS

Tot Enric Granados a YouTube

‘Marató’ internacional per gravar per primera vegada les més de 200 obres del pianista lleidatà || Sessió a la Universitat de Lleida i en unes altres vuit seus de tres continents

El pianista José Antonio Tolosa va obrir a la UdL la ‘marató’ Granados amb l’obra ‘Jardí d’Elisenda’.

El pianista José Antonio Tolosa va obrir a la UdL la ‘marató’ Granados amb l’obra ‘Jardí d’Elisenda’.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Goyescas o els Valses poéticos són dos de les composicions d’Enric Granados que formen part habitual de l’actual repertori pianístic internacional. Tanmateix, el músic lleidatà va compondre més de dos-centes peces per a piano. La gran majoria només pot llegir-se en partitura o escoltar-se rares vegades en directe. Ni tan sols hi ha enregistraments discogràfics. Per això, la primera Global Granados Marathon, celebrada ahir, provarà de posar remei a aquest buit. La Universitat de Lleida va participar –de fet, és una de les impulsores– en una marató pianística en la qual van participar, al llarg de la jornada, nou institucions de tres continents (Austràlia, els Estats Units, Colòmbia i el Regne Unit, entre altres països) per gravar en vídeo i en àudio les més de dos-centes composicions per a piano que va deixar el músic lleidatà. L’esdeveniment va poder seguir-se en directe, via streaming, i ara els vídeos de cada concert es posaran a l’abast de tot el món a través d’un accés obert en un canal de YouTube.

Màrius Bernadó, director de l’Aula de Música de la UdL, va explicar que “aquest primer enregistrament de totes les seues peces pianístiques és una forma també de celebrar el 150è aniversari del naixement d’Enric Granados”. Una vintena d’intèrprets dels conservatoris de Lleida i Cervera i l’Esmuc de Barcelona van participar en el concert enregistrament, que va aplegar més de mig centenar de persones que no van voler perdre’s la marató Granados. Lleida va interpretar la part que li va tocar en el repartiment internacional: una quinzena de peces com Jardí d’Elisenda, Apariciones, Moresque, Arabesca o Marcha real, entre d’altres.

tracking