SEGRE

LITERATURA NOVETATS

Un thriller psicològic, el nou llibre de Ramona Solé

‘Instint de supervivència’ aborda la manipulació entre persones || Es tracta de la segona novel·la de la bloguera literària

L’escriptora Ramona Solé ambienta la nova novel·la a Lleida.

L’escriptora Ramona Solé ambienta la nova novel·la a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de nou anys escrivint sobre literatura al seu propi blog, http://tuma teix-llibres.blogspot.com, en el qual parlava sobre els llibres que li cridaven l’atenció, Ramona Solé es va decidir l’any passat a publicar el seu primer llibre, Quaderns (Llibres del Delicte), que va veure la llum el març de l’any passat. Feia temps que escrivia, però només per a ella mateixa. I l’experiència ha estat positiva, perquè el 20 d’octubre publicarà la segona novel·la, Instint de supervivència, editada també per Llibres del Delicte. En aquesta ocasió, l’autora dels Torms basteix un thriller psicològic ambientat a Lleida, en el qual ha volgut endinsar-se en el tema de la manipulació, “una cosa que està molt present en el nostre dia a dia no només entre delinqüents, sinó també entre amics, pares i fills, etc.”.

Per fer-ho, escull la història d’una dona, Sofia, al límit de la depressió i el suïcidi. Amb dos fills, sola i una més que precària situació econòmica, accepta una feina en la qual dos dones de forta personalitat intentaran manipular-la per aconseguir els seus propòsits. D’una banda, Raquel vol aconseguir diners de la família de Francesc, que fa anys se li va escapar. Per això torna a la seua vida fent que se n’enamori. També a la casa familiar, on infiltra algú que tingui cura de la seua mare, Maria, per descobrir quin és el secret que els permet viure amb tota mena de luxes.

Tanmateix, Maria no és l’anciana desvalguda que Raquel creu i s’afegeix al repte amb ganes de revenja. En tota aquesta trama, Sofia es troba irremeiablement al mig.

El llibre es presentarà aquest dijous, 12 d’octubre, als Torms, i posteriorment en altres municipis lleidatans i de la resta de Catalunya.

tracking