SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INFRAESTRUCTURES

El bar del Museu, tancat a l’espera de nou concessionari

La Generalitat confia a reobrir l’equipament a començaments de novembre

Vista del Museu de Lleida, ahir, amb la zona en primer pla del Cafè del Museu, amb les portes tancades.

Vista del Museu de Lleida, ahir, amb la zona en primer pla del Cafè del Museu, amb les portes tancades.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

El servei de bar cafeteria del Museu de Lleida està tancat al públic des de l’agost passat, al complir-se els quatre anys de la concessió a l’anterior firma adjudicatària i a l’espera de renovar-se el plec de condicions per als nous aspirants a gestionar aquest equipament. De fet, ja hi ha almenys set representants d’empreses interessats a accedir a la gestió del fins ara denominat Cafè del Museu. El director dels serveis territorials del departament de Cultura de la Generalitat a Lleida, Josep Borrell, va confirmar a SEGRE que “estem preparant un plec de condicions per al contracte i la presentació de propostes per portar la gestió del bar que estarà obert fins al pròxim 19 d’octubre”.

Val a recordar que el consorci del Museu de Lleida va adjudicar, el juliol del 2013, la concessió del bar cafeteria a la lleidatana Sara Belén Mayoral per un cànon de 6.300 euros anuals (més l’IVA). Es tractava d’una concessió de dos anys prorrogables per dos més, amb la qual cosa va caducar aquest estiu passat. Borrell va destacar que les condicions econòmiques que s’exigiran al nou adjudicatari seran “una mica més elevades” que les que se satisfeien fins ara. El responsable de Cultura a Lleida va assenyalar que “en principi, esperem que el bar cafeteria pugui obrir de nou al públic a començaments de novembre”.

El mes passat, el servei de bar del Museu de Lleida va complir set anys, primer, amb el nom de Jardí Clos i, fins a aquest estiu, amb el de Cafè del Museu (vegeu el desglossament).

Rendibilitat de l’establimentLa història del bar cafeteria del Museu, inaugurat el dia 8 de setembre del 2010, ha estat marcada per la rendibilitat i el preu del cànon establert pel consorci del Museu. Els primers adjudicataris del servei del llavors denominat Jardí Clos van acabar tancant portes el mes d’abril del 2013, després que el consorci els rescindís el contracte per uns deutes acumulats d’aproximadament 12.000 euros. El bar va reobrir les portes l’agost del 2013, ja amb un nou adjudicatari i el nom de Cafè del Museu, amb un cànon rebaixat a 6.000 euros a l’any.

tracking