SEGRE

ART ESCULTURA

Sorigué obre Planta amb Juan Muñoz

La monumental instal·lació ‘Double Bind’ del desaparegut artista arriba al projecte impulsat per l’empresa en el seu complex de Balaguer || El públic podrà visitar l’obra escultòrica

Les figures de Juan Muñoz estan plenes de màgia i de misteri.

Les figures de Juan Muñoz estan plenes de màgia i de misteri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa anys que el projecte Planta, de l’empresa Sorigué i la Fundació Sorigué, es forja i són nombrosos els artistes que han lloat la iniciativa. Malgrat que durant aquest temps ha comptat amb alguns sites específics, com el dedicat a Anselm Kiefer, és ara quan obre per primera vegada les portes al públic. I ho fa en gran. Avui s’inaugura la monumental instal·lació escultòrica Double Bind (Doble vincle), considerada per molts l’obra cabdal del desaparegut Juan Muñoz. La peça, amb les seues inconfusibles figures humanes, va ser creada el 2001 per a la Sala de Turbines de la Tate Modern.

La mort va sorprendre l’artista aquell mateix any. Ara, l’obra, de dimensions extraordinàries, podrà veure’s a Planta, situat al complex industrial de Sorigué a Balaguer, a prop de Menàrguens, en una nau de més de 2.200 metres quadrats, que ha estat transformada específicament per a la seua exposició. A més, els que la visitin també podran disfrutar d’un centre de documentació que aporta coneixement a través de dibuixos i anotacions de Muñoz. Double Bind està concebuda per establir un diàleg amb l’espai, la perspectiva, la verticalitat, la il·lusió, el visible i l’invisible, segons els experts.

Planta ha estat concebut com un espai de confluència i interacció de la creació artística contemporània i la innovació empresarial. Recentment va ser presentat a Chicago, on va ser guardonat.

Un referent en la renovació de l’escultura contemporània L’escultor, escriptor i il·lustrador Juan Muñoz (Madrid, 1953 – Eivissa, 2001) és considerat un referent en la renovació de l’escultura contemporània. Va formar part de la primera generació de creadors que es van atrevir a reintroduir la figuració i, en moltes ocasions, ho va fer amb atmosferes carregades de teatralitat. Són emblemàtiques les seues figures humanes, entre les quals hi ha acròbates, nans, ballarines o personatges orientals, per citar-ne només alguns. Les obres estan plenes de referències al món de la màgia, la il·lusió i el misteri. Va ser un dels escultors espanyols de més prestigi internacional, la qual cosa queda demostrada al ser el primer espanyol a exhibir la seua obra a la Sala de Turbines de la Tate Modern de Londres. La mateixa que ara es veurà a Lleida.

Les figures de Juan Muñoz estan plenes de màgia i de misteri.

Les figures de Juan Muñoz estan plenes de màgia i de misteri.SEGRE

tracking