SEGRE

ÒBITS

Mor l’actor argentí Federico Luppi als 81 anys

Després de no recuperar-se d’un hematoma que va patir l’abril passat

Mor l'actor argentí Federico Luppi als 81 anys

Mor l'actor argentí Federico Luppi als 81 anysEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor argentí Federico Luppi va morir als 81 anys en un centre hospitalari de Buenos Aires després de no recuperar-se d’un hematoma que va patir l’abril passat, van confirmar fonts oficials.

Recordat pels seus papers en pel·lícules com a "Temps de revenja" (1981), "l’espinada del diable" (2001) o "El laberint del faune" (2006), Luppi estava internat en la Fundació Favaloro i, segons va explicar a Efe la seua esposa, l’actriu espanyola Susana Hornos, estava "amb els alts i baixos normals d’aquests quadres".

L’abril passat, l’actor va patir una entrepussada que li va ocasionar un cop al braç i el cap i li va produir un hematoma que li va haver de ser drenat.

Malgrat les complicacions, ahir es preveia que, una vegada que rebés l’alta hospitalària, Luppi, que en els últims mesos havia romàs amb assistència mèdica a la seua casa de la capital argentina, anés a un centre de rehabilitació.

En una de les seues últimes entrevistes, l’actor, nascut el 1935 a Ramallo (província de Buenos Aires) i que va debutar en el cinema el 1965 amb la pel·lícula de Leonardo Fabio "Romane de Aniceto y la Francisco", s’havia declarat "decebut, amargat, tristot, solitari."

Guanyador de sis premis Cóndor de Plata al millor actor del cinema argentí, de la Concha de Plata en la mateixa categoria al festival de Sant Sebastià i nominat dos vegades als Goya, Luppi va desenvolupar gran part del seu treball a Espanya, on va assolir una gran popularitat.

tracking