SEGRE

CINE CERTAMEN

Premi Lleida Visual Art per a la pel·lícula 'Ardara', de Solsona

El guardó es va entregar ahir a la nit en la inauguració del festival Som Cinema

Xavier Puig i Bruna Cusí van recollir el premi Lleida Visual Art en la inauguració del Som Cinema.

Xavier Puig i Bruna Cusí van recollir el premi Lleida Visual Art en la inauguració del Som Cinema.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Ardara, el primer projecte cinematogràfic de la productora de Solsona Elsabeth i del seu director, Xavier Puig, podrà arribar a la gran pantalla gràcies al suport del premi

Lleida Visual Art, que es va decidir i va entregar ahir a la nit al Teatre de l’Escorxador en la gala inaugural del festival Som Cinema de Lleida.

Aquest premi creat per la Paeria per donar suport a l’art audiovisual s’ha integrat a la quarta edició en el Som Cinema, que va arrancar també amb l’entrega d’un altre guardó, en aquesta ocasió en la primera edició, el Som Cinema Comunicació, per a la revista de cine digital El Cinèfil. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va entregar el Lleida Visual Art a Xavier Puig i a una de les protagonistes de la pel·lícula, l’actriu Bruna Cusí (Polseres vermellesIncerta glòria, Estiu 1993), que a més exerceix de jurat al festival lleidatà.

El premi està dotat amb 10.000 euros, la meitat a canvi de serveis de postproducció al Magical. Puig va agrair un guardó que “ens permetrà acabar la pel·lícula” i va voler destacar el suport de la Paeria al “cine de proximitat, que amplia la nostra cultura des de la base i la fa més rica i forta”. Ros va recordar l’aposta de Lleida per la indústria cultural en el seu vessant audiovisual, amb tres festivals de cine, a banda dels centres d’ensenyament vinculats a la comunicació i arts escèniques i el Centre Experimental de la Cinematografia al Magical. Durant la inauguració, també van poder veure’s les primeres imatges de la telesèrie Vida privada, de Sílvia Munt, amb escenes rodades a Lleida i Cervera.

AGENDA PER AVUI

  • Universitat de Lleida. A les 11.30 h a la sala d’actes del Rectorat, documental Classe valenta. Gratuït. 
  • Teatre de l’Escorxador
    • Documental

La substància

 (Lluís Galter, 2016). 16.00 h, 4 €. 

  • Llargmetratge mallorquí

    En acabar

    (2017), de G. Miró i T. Echevarría. 18.00 h, 4 € 

  • Llargmetratge

    No quiero perderte nunca

    (2017), d’Alejo Levis. 20.00 h, 4 € 

  • Llargmetratge valencià

    La família

     (2016), de Giovanna Rives. 22.30 h, 4 €

  • El film ‘Matar a Dios’, premiat a Sitges, estrena el certamen Els directors de la comèdia negra Matar a Dios, Albert Pintó i Caye Casas, acompanyats d’un dels protagonistes de la pel·lícula, el veterà actor català Boris Ruiz (Makinavaja, Un negre amb un saxo, Nissaga de poder, Ventdelplà, Merlí), van ser espectadors d’excepció ahir a la nit en la gala inaugural del festival Som Cinema de Lleida. La cinta, que encara no ha arribat a les sales comercials, es va estrenar la setmana passada al festival de Sitges, on va aconseguir el Premi del Públic. La directora del Som Cinema, Anna Bofarull, va destacar que Lleida és la segona ciutat on pot veure’s aquesta pel·lícula. Bofarull va assegurar que “ens fa molta il·lusió atansar el cine que es fa a Catalunya als espectadors de Lleida, propostes joves i arriscades que moltes vegades no arriben a les sales comercials”. Fins diumenge s’hi exhibiran 28 films, entre ficció i documentals.

    tracking