SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

Nova Vila del Llibre a Lleida

La Pobla de Segur anuncia a Cervera que se sumarà a l’esdeveniment al maig || Carme Riera i Víctor Alexandre, protagonistes a la capital de la Segarra

Animació infantil amb tallers i contacontes, ahir a la plaça Major de Cervera, Vila del Llibre.

Animació infantil amb tallers i contacontes, ahir a la plaça Major de Cervera, Vila del Llibre.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla de Segur va anunciar ahir a Cervera que el proper mes de maig es convertirà en una nova Vila del Llibre de Catalunya. En l’acte va estar present l’edil de Cultura de la localitat del Pallars Jussà, Susagna Cabré, que va manifestar sentir-se “emocionada per iniciar un projecte com aquest, després de veure l’ambient que es respira a Cervera”. La capital de la Segarra va culminar ahir la segona edició com a Vila del Llibre, amb més de 40 activitats durant tota la jornada, aquest any amb presentacions destacades acompanyades de música. Aquest va ser el cas de l’acte d’apadrinament, en el qual es va llegir poesia de Jordi Pàmias acompanyada d’una arpa i la veu d’una soprano.

També ahir a Sant Joan, amb l’espectacle La veu de la sirena, amb una convidada d’excepció, l’escriptora Carme Riera. La novel·la de l’autora mallorquina és una versió per a adults inspirada en La sireneta d’Andersen. A la Casa Dalmases, el públic també va omplir la presentació de la novel·la de Víctor Alexandre, Els amants de la rambla del Celler, amb la presència de la filòloga Romi Porredon i l’editora de Meteora, Maria Dolors Sàrries, totes dos originàries de Cervera.

Un altre dels punts de la ciutat que van registrar una gran convocatòria va ser les propostes infantils a la plaça Major, amb tallers i contacontes per als més petits. L’edil de Cultura, Jaume Rossich, va destacar la consolidació del projecte “per la satisfacció tant d’autors com d’editors”. També va remarcar la importància de les entitats i comerços locals en l’organització del muntatge. Per la seua part, el director de Vila del Llibre, Enric Bono, va ressaltar el bon ambient que genera el públic aficionat a la lectura: “Es van omplir els locals amb activitats i també el carrer Major estava ple de gent exultant.”

Animació infantil amb tallers i contacontes, ahir a la plaça Major de Cervera, Vila del Llibre.

Animació infantil amb tallers i contacontes, ahir a la plaça Major de Cervera, Vila del Llibre.XAVIER SANTESMASSES

tracking