SEGRE

POLÍTICA CULTURAL GUARDONS

Tàrrega recorda el filòleg Joaquim Capdevila

Premi Culturàlia a títol pòstum per al que va ser professor de la UdL || Carme Clèries i Ramon Andreu, altres distingits

Presentació ahir de la 20a edició dels premis Culturàlia.

Presentació ahir de la 20a edició dels premis Culturàlia.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El filòleg Joaquim Capdevila, mort el passat 9 de setembre als 50 anys, serà distingit a títol pòstum amb un dels premis Culturàlia de Tàrrega, que es van donar a conèixer ahir a la capital de l’Urgell. Especialitzat en Sociologia Històrica i Semiòtica, Capdevila va nàixer a Maldà i va ser professor de la Universitat de Lleida. El Centre Cultural de Tàrrega i l’ajuntament, que organitzen aquests premis que aquest any celebren el vintè aniversari, el distingiran en la categoria intercomarcal. El director dels guardons, Antoni Palou, va destacar que “entregarem cinc premis amb caràcter social, cultural i emotiu”. Palou va posar en relleu la trajectòria de Joaquim Capdevila i la seua estima per Tàrrega i la comarca de l’Urgell, fet que van avalar l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Cultura, Raül Palacios, que van recordar que Capdevila va pertànyer al consell de redacció de la revista cultural Urtx i va ser membre de la junta de l’Associació Alba.

Els altres quatre homenatjats d’aquesta edició seran la periodista de Catalunya Ràdio Carme Clèries (premi Targarí fora Vila), el músic i professor del Conservatori de Lleida Ramon Andreu (en la categoria d’Artista), Creu Roja Tàrrega (reconeixement d’una Entitat) i el Museu de Guimerà - Monestir de Vallsanta (premi Comarcal). La gala dels 20 Premis Culturàlia es farà el 25 de novembre (20.45 h) al Teatre Ateneu, amb entrada gratuïta i actuació del grup Diga’ls-hi Inquiets. Tiquets per al sopar posterior (30 €), a la venda a Cistelleria Grau de Tàrrega abans del 23 de novembre.

tracking