SEGRE

El bisbat de Barbastre denunciarà per la via civil la diòcesi i el Museu de Lleida per 112 obres de la Franja

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Barbastre denunciarà per la via civil la diòcesi i el Museu de Lleida per 112 obres de la Franja que es troben al museu lleidatà. Aquesta acció judicial arriba després de l'acte de conciliació fallit que s'ha celebrat aquest dimarts als jutjats del Canyeret.

Un dels advocats del bisbat de Lleida, Marc Cervòs, ha assegurat que ells acaten les sentències judicials i que retornarien les obres, però afirmen que la potestat recau en el Consorci del Museu de Lleida. Per aquest motiu, diu, el bisbat no ha pogut avenir-se a la conciliació. Per la seva banda, cap representant del Museu de Lleida s'ha presentat a l'acte.

L'advocat del bisbat de Barbastre, Joaquín Guerrero, ha afirmat que "davant l'aplicació de l'article 155 encara queda alguna possibilitat de que els representants de la Generalitat canviïn d'opinió i entreguin les obres" (la Generalitat de Catalunya es troba dins del Consorci del Museu de Lleida, l'entitat que té les 112 obres en aquests moments).

La demanda civil podria interposar-se en els pròxims dies i inclouria al consorci com a part interessada, tot i que en termes generals el demandat seria el bisbat de Lleida.

tracking