SEGRE

FIRA CULTURA JAPONESA

Arranca el 23è Saló del Manga amb els robots i cíborgs de protagonistes

 Assistents disfressats dels seus personatges favorits.­

Assistents disfressats dels seus personatges favorits.­EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el dia festiu de Tots Sants, el 23è Saló del Manga de Barcelona va arrancar ahir a bombo i platerets al recinte firal de Montjuïc. Els amants del món de l’animació, el còmic i la cultura japonesa hi tenen una cita obligada fins diumenge vinent. En aquesta edició, el protagonisme se l’emporten els robots (com els de ficció Mazinger Z i Astro Boy) i els cíborgs (persona a qui han implantat algun dispositiu cibernètic per millorar-ne les capacitats).

El multitudinari esdeveniment, convertit en un referent per als amants del manga, compta aquest any amb més superfície (assolint els 75.000 metres quadrats), més de 200 expositors i amb nous productes. L’exposició Somien els mechas amb ovelles elèctriques?, que és l’atracció principal del pavelló dedicat als robots, repassa a través de dibuixos, figures de combat originals, còmics i diferents tipus d’objectes la història dels robots més emblemàtics del món de l’anime, des de les màquines Gundam fins a Astroboy.

El saló també celebra els 100 anys de l’anime amb un convidat d’excepció: Masao Maruyama, un dels noms clau de la història d’animació japonesa i recordarà el recentment desaparegut Jiro Taniguchi, mestre del manga.

Així mateix, hi ha activitats organitzades al voltant dels vint-i-cinc anys de la publicació de la sèrie blanca de Bola de Drac.

tracking