SEGRE

ECONOMIA BALANÇ

GlobaLleida ajuda a crear 140

En el que va d’any, i espera arribar a les 200 ocupacions || El programa Reempresa ‘salva’ 21 negocis del tancament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consorci GlobaLleida ha ajudat a crear 140 noves empreses en el que va d’any a Lleida, la qual cosa ha suposat 169 llocs de treball i una inversió total de 3,2 milions d’euros. El president d’aquest ens de promoció econòmica, Ramon Roca, va indicar ahir després de la reunió del comitè executiu i el consell general que l’objectiu és arribar als 200 llocs de treball en tot l’exercici. “Són les xifres que acostumem a aconseguir cada any. És molt important ajudar a trobar feina a dos-centes persones”, va remarcar.

Així mateix, Roca va destacar que gràcies al programa Reempresa en sis mesos han aconseguit que no tanquessin 21 negocis que no tenien continuïtat, per jubilació dels seus titulars o per qualsevol altre motiu.

L’ens participa en un programa europeu per millorar l’ocupabilitat dels joves

“Es tracta d’empreses que funcionen, que són viables i GlobaLleida busca persones que se les queden”, va incidir. Els 21 negocis “salvats” suposen 33 llocs de treball i una inversió de 705.000 euros.

“Està sent un èxit, i també ajuda la conjuntura i l’esperit d’emprenedoria de Lleida, ja que si mirem les ràtios de creació d’empreses, són molt més altes que a Barcelona o Tarragona”, va assegurar.

En el conjunt de programes i serveis, GlobaLleida ha donat servei a més de 6.5000 persones i a 311 empreses de tota la província

Per la seua part, Oriol Oró, conseller delegat de GlobaLleida, va destacar que han estrenat el programa europeu Eurovet, que duen a terme amb Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia i Grècia amb l’objectiu genèric de “millorar l’ocupabilitat dels joves”. Va remarcar que aquest projecte els va ser concedit amb la puntuació més alta de tot l’Estat. Va afegir que l’any vinent seguiran amb “els projectes sectorials d’esports d’aventura i turisme actiu i de l’oli”.

GlobaLleida va celebrar ahir comitè executiu i consell general.

GlobaLleida va celebrar ahir comitè executiu i consell general.ÒSCAR MIRÓN

tracking