SEGRE

POLÍTICA CULTURAL REUNIÓ

'Ticketing' unificat per a Llotja, Auditori i Escorxador

La fundació del teatre lleidatà estudia també crear abonaments mixtos || El pressupost per al 2018 fregarà els 600.000 euros

Reunió ahir a la Llotja del patronat de la Fundació del Teatre.

Reunió ahir a la Llotja del patronat de la Fundació del Teatre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació del Teatre de la Llotja de Lleida estudia la pròxima implantació d’una venda d’entrades o ticketing unificat per a aquest teatre juntament amb l’Escorxador i l’Auditori Enric Granados. Aquesta unificació permetrà que a les taquilles de cada equipament cultural puguin adquirir-se entrades també per als altres espais culturals. “Així mateix, també es posarien en marxa abonaments mixtos que inclourien tant espectacles d’arts escèniques a la Llotja i l’Escorxador com musicals de l’Auditori”, va explicar la regidora de Cultura, Montse Parra, que va presidir ahir la reunió del patronat de la Fundació de la Llotja, amb representants de tots els partits polítics del consistori. El patronat també treballa en el projecte Escoles a Escena, un ampli programa pedagògic d’activitats per a adolescents, alumnes d’instituts de Lleida, que fins ara es du a terme a l’Auditori i l’Escorxador en el marc del programa Educació a l’abast de la Paeria i que també s’ampliarà a la Llotja. D’altra banda, el patronat de la Fundació va aprovar els comptes del 2016 i el 2017 i també les de l’any que ve, que comptarà amb un pressupost de 594.000 euros, 16.000 més que el d’aquest any en curs. També es va aprovar l’encàrrec de la gestió del concurs internacional de piano Ricard Viñes –la celebració del qual continuarà acollint l’Auditori– i que assumirà ara la Fundació de la Llotja.

D’altra banda, després de la reunió, el grup d’Esquerra Republicana va reclamar en un comunicat l’“eliminació” de la Fundació Teatre de la Llotja al considerar que “no compleix les funcions per a la qual es va crear –buscar mecenes i finançament extern– i el seu patronat acaba sent una figura merament decorativa”. També van criticar el tancament de comptes del 2016 el novembre del 2017. Per la seua part, Montse Parra va reivindicar la figura de la fundació com “un instrument interessant de gestió” i va assegurar que a partir del 2018 es convocaran dos reunions del patronat a l’any. “Tota la informació de la Fundació està a l’abast de tots els partits”, va afegir Parra.

tracking