SEGRE

PATRIMONI ACTIVITATS

Pintar la Lleida medieval

Concurs de pintura ràpida històrica per recrear el paisatge urbà a l’edat mitjana || El diumenge 19, en el marc del centenari del Museu Morera

El Castell del Rei, al Turó de la Seu Vella, un dels possibles motius pictòrics del concurs.

El Castell del Rei, al Turó de la Seu Vella, un dels possibles motius pictòrics del concurs.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

El Turó de la Seu Vella i el centre històric de Lleida seran els escenaris el diumenge 19 de novembre d’un singular concurs de pintura ràpida. No es tracta de pintar el monument i els carrers actuals sinó que el certamen tindrà un caràcter històric ja que els artistes que s’hi inscriguin hauran de recrear el paisatge urbà de la Lleida medieval. Es tracta d’una iniciativa impulsada en el marc del centenari del Museu Jaume Morera, en col·laboració amb el Centre d’Art Contemporani la Panera, i amb el patrocini de la Fundació Sorigué, que dotarà el certamen amb un primer premi de 700 euros i un segon de 300. El tercer classificat rebrà un lot de pintures. Els participants podran portar documentació històrica per ajudar-los en les seues pintures, en la modalitat o estil que desitgin però amb la condició d’executar-se in situ, o sigui, s’haurà de pintar al mateix racó urbà que l’artista vulgui recrear tal com podia ser en l’època medieval.

El concurs, amb inscripció gratuïta, se celebrarà entre les 9.00 i les 14.30 hores i el segellament de les teles dels participants tindrà lloc a la Seu Vella. El president dels Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, conduirà una visita guiada amb els pintors per contextualitzar la Lleida de l’època medieval.

Estrena del director de la candidatura a Patrimoni Joan Reguant, president del comitè andorrà d’Icomos-Unesco i coordinador de la candidatura de Falles del Pirineu, reconeguda el 2015 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, es va estrenar ahir a Lleida com a nou director de la candidatura del Turó de la Seu Vella al reconeixement de la Unesco. Reguant va presidir una reunió del comitè social i científic, en la qual es va detallar una primera presentació del nou dossier a l’abril davant del Consell de Patrimoni Històric d’Espanya i la definitiva a l’octubre. Joan Baigol, director del Turó, va dir que “si ho aproven, caldrà esperar que l’Estat elegeixi la de Lleida entre les diverses candidatures espanyoles que s’hi presentin”.

tracking