SEGRE

Ros demana al ministre que prevalgui el criteri de prudència en el cas de Sixena

L’alcalde de Lleida defensa en una carta que seria imprudent resoldre el trasllat de les obres quan la sentència judicial que el recolza no és ferma

Ros demana al ministre que prevalgui el criteri de prudència en el cas de Sixena

Ros demana al ministre que prevalgui el criteri de prudència en el cas de Sixena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha tramès a primera hora d’aquesta tarda una carta (enllaç al document) al Ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, on li demana que el criteri de prudència “regeixi qualsevol decisió que el seu ministeri pugui adoptar” després de conèixer que els serveis jurídics del ministeri analitzaran el requeriment del jutjat d’Osca de donar compliment a les resolucions judicials provisionals que assenyalen el trasllat a Aragó de 44 obres d’art originàries del Monestir de Sixena.

En la seva carta al ministre, l’alcalde assenyala el seu respecte a les decisions judicials i li demana que s’apliqui el criteri de prudència “pel bé de les obres afectades, en atenció al dret i deure que Lleida té de protegir la integritat i l’estabilitat de la col·lecció del Museu i, sobretot, perquè la complexitat jurídica d’aquest litigi no s’ha de complicar encara més amb una decisió precipitada, com seria ordenar la sortida de les peces de Lleida”.

L’alcalde afegeix en la seva opinió “ seria imprudent resoldre el trasllat de les obres quan la sentència judicial que el recolza no és ferma i, de fet, està recorreguda”.

Ros assenyala que l’assumpte de les obres de Sixena es pot afrontar des de diferents vies i hi ha recursos presentats. “És analitzable tant des de l’òptica del dret administratiu i patrimonial de Catalunya i Aragó, com des del dret civil i canònic”, explica l’alcalde.

tracking