SEGRE

GUIA

Aragó dóna 3 setmanes de termini al ministre per Sixena

Si no actua abans del pont de la Constitució, acudirà de nou al jutge || Li demanarà una data d’entrega de les obres

Representants d’entitats culturals van donar el seu suport dijous passat al Museu de Lleida.

Representants d’entitats culturals van donar el seu suport dijous passat al Museu de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó i l’ajuntament de Vilanova de Sixena esperaran unes tres setmanes per conèixer la decisió del ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, que ha estat requerit pel jutjat número 1 d’Osca per facilitar l’entrega de les quaranta-quatre obres del monestir de Sixena en litigi amb la Generalitat i dipositat des de fa dècades al Museu de Lleida.

Com va publicar ahir Heraldo de Aragón, si no hi ha resposta en aquest termini, els serveis jurídics del consistori i de la DGA reclamaran el jutge que fixi una data d’entrega dels béns i forci la seua recuperació.

L’advocat de l’ajuntament oscenc, Jorge Español, va assenyalar que donaran un marge “suficient” al ministre, fins al pont de la Constitució, i després, actuaran a fi d’evitar una nova dilatació del procés. “En cas de superar el termini previst, en consens amb els serveis jurídics del Govern d’Aragó, demanarem al jutge que fixi una data d’entrega de les 44 obres i a més acompanyi el seu escrit dels apercebiments corresponents”, va indicar el lletrat, que va confiar a poder evitar aquest tràmit si Méndez de Vigo “està a l’altura”.

De moment, el ministre –que en virtut de la intervenció de la Generalitat per l’article 155 de la Constitució està a càrrec de la conselleria de Cultura– només ha dit que estudiarà el requeriment rebut dijous passat, ja que es tracta d’“un cas molt controvertit entre dos comunitats autònomes”.

tracking