SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

'La Passió' de Cervera renova escenografia i els directors

Quatre veïns de la ciutat dirigiran l’obra, amb sis funcions al març i a l’abril

Xavier Cañabate, president del Patronat de la Passió, i Xavier Miret, autor del cartell de l’obra el 2018.

Xavier Cañabate, president del Patronat de la Passió, i Xavier Miret, autor del cartell de l’obra el 2018.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys amb Jordi Purtí com a director artístic i l’última edició també amb Emili Baldellou com a director d’actors, La Passió de Cervera afrontarà la temporada del 2018 amb una direcció compartida per quatre veïns de la ciutat involucrats en el projecte com són Joan Ninot, David Mora, Gemma Palà i Mariona Dalmases.

El president del Patronat de la Passió, Xavier Cañabate, va explicar ahir que “Purtí i Baldellou han fet una important activitat d’acompanyament i ens han deixat un esquema que hem de seguir per poder créixer”. Cañabate va destacar que “els diners invertits en direcció, que eren uns 15.000 euros, ara els destinarem a renovar l’escenografia i els decorats, entre altres millores tècniques”.

L’any que ve es mantindran sis funcions de La Passió de Cervera, totes en català, els dies 18, 24 i 30 de març i 8, 15 i 21 d’abril. Cañabete va indicar que “el projecte d’incorporar audioguies per poder seguir l’espectacle en llengua castellana ha quedat de moment parat ja que hem dut a terme unes importants millores en el Gran Teatre de la Passió i ens hem quedat sense estalvis”.

Durant dos mesos es va dur a terme una actuació d’urgència a la coberta del teatre, amb la renovació dels més de 2.000 metres quadrats de teulada i la instal·lació de plafons a la façana exterior per aïllar a nivell tèrmic i acústic l’edifici. L’actuació va costar 446.000 euros, la meitat finançada per la Generalitat i l’altra meitat per l’ajuntament de Cervera.

Els interessats a participar en aquest espectacle amb més de 540 anys de tradició, que mou unes 350 persones, poden presentar-se al càsting que tindrà lloc el proper 2 de desembre. A més, des de demà dimarts i fins a principis de gener, els interessats podran adquirir les entrades de La Passió a meitat de preu, 11 euros.

Cañabate va explicar que “estem estudiant oferir una gran oferta coincidint amb el Black Friday”. També va animar la gent a assistir a l’espectacle ja que “inclou els diferents vessants artístics”.

Cañabate va presentar ahir els detalls de la nova temporada i del cartell, dissenyat per Xavier Miret, que va destacar que “busca humanitzar la Passió amb una tendra imatge de Jesucrist i Maria Magdalena, aquesta amb una mirada cap al futur de preocupació amb premonició del que passarà”.

tracking