SEGRE

MÚSICA CONCERT

Homenatge a Ireneu Segarra al Palau de la Música

En el centenari del músic lleidatà i monjo de Montserrat

Un moment del concert que es va celebrar diumenge al Palau de la Música Catalana.

Un moment del concert que es va celebrar diumenge al Palau de la Música Catalana.ABADIA DE MONTSERRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de la Música Catalana de Barcelona es va omplir diumenge passat en el concert coral d’homenatge al pare Ireneu Segarra (Ivars d’Urgell, 1917 - Montserrat, 2005), en el centenari del seu naixement. Músic, compositor, monjo i director durant més de quatre dècades de l’Escolania de Montserrat, Ireneu Segarra va ser tot un referent de la pedagogia musical i mestre d’un gran nombre de músics catalans de reconeixement internacional. Sota la seua direcció, Segarra va proporcionar a l’Escolania de Montserrat el gran prestigi internacional de què gaudeix en l’actualitat gràcies a una gran quantitat d’enregistraments discogràfics i de gires arreu del món.

El concert al Palau va estar promogut per la Unió d’Antics Escolans de Montserrat amb la col·laboració de la Fundació Orfeó Català i va tenir lloc coincidint amb el dia de la seua mort ara fa dotze anys. En el recital van participar músics que van tenir Segarra de mestre a l’Escolania de Montserrat, com Manel Valdivieso, Alfred Cañamero o Josep Pons, que van intervenir-hi com a directors.

Entre els cantaires no van faltar els membres de l’Escolania, acompanyats de diversos cors infantils de Catalunya i les Balears, així com pianistes, organista i veus solistes com Elena Copons, Ulrike Haller i Roger Padullés, entre altres.

tracking