SEGRE

MÚSICA ESTRENA

Nou repertori cent per cent de Lleida de Krregades de Romanços

Presentació en concert dissabte vinent a l’IEI

El trio lleidatà Krregades de Romanços, que recupera cançons tradicionals de Ponent.

El trio lleidatà Krregades de Romanços, que recupera cançons tradicionals de Ponent.COMUNICANT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup lleidatà Krregades de Romanços presentarà dissabte que ve, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el seu nou espectacle, Viatjant per Ponent, una selecció de cançons recuperades només de les comarques de Lleida, extretes de dos grans obres de referència: l’Obra del cançoner popular de Catalunya i la col·lecció A peu pels camins del cançoner, recopilada per Artur Blasco de font orals. Les Krregades harmonitzen les cançons i les interpreten acompanyant-se d’instruments de percussió, com ara panderetes i panderos, així com el violí i l’acordió diatònic. Amb Viatjant per Ponent, el grup es manté fidel a la idea d’oferir al públic uns concerts de petit format, intimistes, però plens de vitalitat.

En aquest cas, les Krregades proposen un recorregut per cada una de les comarques lleidatanes, tractant a més de respectar al màxim la parla de cada zona per mostrar no només la riquesa musical del territori, sinó també la lingüística.

El trio, fundat al Segrià l’any 2010, està format per Montserrat Canela, Raquel Garcia i Montse Nicuesa. El novembre del 2012, van quedar finalistes del concurs Sons de la Fira Mediterrània de Manresa. A partir del seu segon disc, Cançons rellogades, el grup s’ha centrat en el repertori lleidatà, amb un recorregut musical que va des del pla de Lleida fins als Pirineus.

tracking