SEGRE

PATRIMONI LITIGI

El recurs per Sixena, pendent

Els serveis jurídics del Consorci del Museu de Lleida encara no havien replicat ahir al jutge d’Osca || Contactes entre la conselleria i el ministeri de Cultura

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

El recurs del Museu de Lleida contra la petició del jutjat d’Osca al ministre de Cultura perquè intervingui les 44 obres en litigi originàries de Sixena no s’havia presentat ahir en seu judicial, i es van esgotar així els terminis que vencen avui dijous. Els serveis jurídics de la Generalitat i Diputació i el mateix advocat del Museu van treballar ahir per preparar el document, sota la coordinació de la secretaria general del departament de Cultura, la màxima autoritat en l’actualitat després de la destitució del conseller de Cultura, Lluís Puig, en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Val a recordar que, des d’aleshores, el titular de la conselleria és el mateix ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo. Aquest va rebre dijous passat la interlocutòria del jutge d’Osca i, per ara, només va comentar que “estudiaré amb diligència i molt deteniment” la petició judicial, malgrat que va qualificar aquest litigi de “cas molt controvertit entre dos comunitats autònomes”. Això sí, va afegir que tenia previst respondre la sol·licitud judicial, cosa que fins ahir no havia passat. D’altra banda, fonts del departament de Cultura van assenyalar que durant els últims dies hi ha hagut “converses” des de la secretaria general de Cultura amb els seus homòlegs al ministeri a Madrid.

La setmana passada, la mateixa consellera de Cultura aragonesa, Mayte Pérez, va parlar amb el ministre i el va pressionar per fer efectiva l’entrega de l’art del Museu.

Aragó insta el Govern a actuar “en consonància” amb la Justícia

El president del govern d’Aragó, Javier Lambán, va confiar ahir que el Govern d’Espanya, requerit pel jutge d’Osca, actuï “en consonància i prengui les decisions que ha de prendre”, en al·lusió al litigi per les quaranta-quatre obres de Sixena. Lambán va assegurar que si un govern –amb referència al de la Generalitat–, que va qualificar d’“il·legal, il·legítim i anticonstitucional”, va impedir l’execució provisional de la sentència judicial, ara no té “cap dubte” que l’executiu d’Espanya, que exerceix les competències del de Catalunya, “actuarà en conseqüència”.

tracking