SEGRE

CONFLICTE

Madrid ordena no recórrer l'ordre judicial sobre Sijena

En aplicació de l’article 155

Els tres sepulcres, unes de les peces originàries de Sixena que reclama Aragó.

Els tres sepulcres, unes de les peces originàries de Sixena que reclama Aragó.LLEONARD DELSHMAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha indicat a la Generalitat catalana que no present recurs al requeriment judicial que obliga al retorn dels 44 béns del Monestir de Sijena que es troben a Catalunya, en una "mostra d’esperit de màxima col·laboració" amb la justícia, informa Europa Press en la seua pàgina web.

El termini per presentar recurs a aquesta ordre expirava dimecres passat 23 de novembre, segons fonts ministerials. En qualsevol cas, aquestes mateixes fonts han assenyalat que el requeriment encara no ha arribat "íntegrament, sinó parcialment".

"Quan el ministeri tingui tota la documentació, té la voluntat íntegra d’estudiar-la amb diligència i respecte a la decisió judicial", han assenyalat des d’aquest departament.

A mitjans d’aquest mes, el Jutjat de Primera Instància número 1 d’Osca va dictar una providència per la qual requeria el ministre d’educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, perquè ordenés l’entrega immediata de les 44 obres artístiques del Reial Monestir de Villanueva de Sijena dipositades al Museu de Lleida.

El requeriment a Méndez de Vigo es produeix en ser responsable provisional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

tracking