SEGRE

Aragó demana al ministre que digui "quin dia" serà l'entrega

La consellera de Cultura, Mayte Pérez, insta a recórrer "als cossos i forces de seguretat de l’Estat" si fa falta

La consellera de Cultura del Govern de l'Aragó, Mayte Pérez.

Aragó demana al ministre que digui "quin dia" serà l'entregaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Educació i Cultura del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, vol que Catalunya entregui "ja" els béns d’art religiós del Monestir de Sixena (Osca) i li ha demanat al Govern central que, "si han de recórrer als cossos i forces de seguretat de l’Estat, que ho facin". Així s’ha pronunciat la consellera després de conèixer la decisió del Ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, d’ordenar el compliment de la sentència, una vegada que avui ha rebut el requeriment del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Osca perquè els 44 béns dipositats al Museu de Lleida pendents de devolució retornin a l’Aragó.

"No em cabia dubte que un Govern que va a Catalunya a restaurar la legalitat no pot fer cap altra cosa amb el compliment d’aquesta sentència que la Generalitat ha incomplert reiteradament", ha declarat la consellera als mitjans després de confirmar la notícia personalment amb el ministre per telèfon.

Per a Pérez, és "una bona notícia però no és la definitiva" i, encara que ha assegurat que creuen en la voluntat del ministeri, ha especificat que necessita "una informació més concreta". "I que ens les tornin ja", ha insistit. Encara que no ha volgut mostrar-se pessimista, ha advertit que a l’Aragó "estem ja descreguts de moltes problemes" i "ja hem vist les reaccions que té la Generalitat, no només polítiques sinó tècniques," ha recordat Pérez respecte a l’actitud que ha mantingut l'exGovern amb cada sentència que ha ordenat la devolució d’aquest patrimoni.

La consellera ha apressat, així mateix, al ministre que digui "quin dia" serà la devolució "a fi de tenir tot preparat perquè tornin els béns", perquè "com abans es faci, ens estalviarem moltes declaracions i tensions innecessàries".

Mayte Pérez ha dit que aquesta entrega "no és una qüestió política, sinó de justícia i de compliment de la legalitat" i l’"anhel d’una terra, de les institucions i de la societat civil que ha lluitat pel seu patrimoni."

tracking