SEGRE

Reñé demana calma perquè encara queden “molts tràmits per fer”

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir al Museu al costat de quatre de les peces de Sixena reclamades.

Representants de la plataforma d’entitats culturals de Lleida, ahir al Museu al costat de quatre de les peces de Sixena reclamades.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat aquest tarda que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, no ha fet cap manifestació explícita de voluntat d’entregar les peces originàries de Sixena que estan dipositades al Museu de Lleida. El president de la Diputació ha volgut oferir un missatge de calma i ha assegurat que el ministre ha demanat informació a partir del requeriment judicial rebut, però que “encara queden molts tràmits a fer”. “Que ningú pensi que demà, demà passat o la setmana vinent vindran a treure les obres del museu”, ha afegit Reñé.

Durant la seua compareixença davant els mitjans, Reñé ha recordat que l’any passat el Consorci del Museu de Lleida (format per Generalitat, Diputació, Paeria, Bisbat de Lleida i Consell Comarcal) va aprovar de forma unànime defensar la unitat de la col·lecció del museu i que les obres de Sixena es quedessin a Lleida. Un acord que implica, segons defensa Reñé, al representat de la conselleria de Cultura de la Generalitat, que actualment és el ministre Íñigo Méndez de Vigo arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

tracking