SEGRE

Ros reclama al ministre que no ordeni executar la sentència

L'alcalde també ha demanat una reunió urgent del Consorci del Museu de Lleida

Una concentració d'entitats en favor de la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida.

Ros demana una reunió urgent del Consorci del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat la convocatòria d’una reunió urgent del Consorci del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal després que s’hagi fet pública la decisió del ministre de Cultura d’ordenar l’entrega de les 44 peces originàries de Sixena que va adquirir la Generalitat i que estan dipositades al museu lleidatà.

Ros va enviar el passat 16 de novembre una carta al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, en què li demanava que apliqués el “criteri de prudència” en qualsevol decisió que pogués adoptar “pel bé de les obres afectades, en atenció al dret i al deure que Lleida té de protegir la integritat i l’estabilitat de la col·lecció del Museu”. Aquest dimarts, l’alcalde ha rebut la resposta del ministre, que té data d’ahir, on li contesta que “estudiarà amb diligència i deteniment les decisions judicials adoptades respecte a aquest complex assumpte”.

Una vegada coneguda a través dels mitjans de comunicació la resolució del ministre, l’alcalde li demana que apliqui el criteri de prudència i no demani executar una sentència que ha estat recorreguda pel Consorci del Museu de Lleida, que és qui està garantint la integritat de la col·lecció i la cura de les obres d’art.

tracking