SEGRE

Méndez de Vigo ordena entregar a l'Aragó les obres de Sixena

El ministre demanarà "immediatament" informació sobre la ubicació exacta dels béns i la data d’entrega per traslladar aquestes dades al jutjat

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.

Visitants del Museu la setmana passada davant d’obres de Sixena.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha ordenat que es doni compliment a la sentència que estableix que la Generalitat ha d'entregar 44 peces del patrimoni històric i artístic del Monestir de Sixena (Osca) que es troben al Museu de Lleida. Segons han informat fonts del Ministeri, Méndez de Vigo, que des de l’aplicació de l’article 155 va assumir les competències del departament català de Cultura, ha rebut aquest dimarts el requeriment del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d’Osca.

El ministre ha contestat que procedirà a "sol·licitar immediatament" la informació que se li requereix respecte a la "ubicació exacta" de totes i cada una de les peces pendents d’entrega. Així mateix, Méndez de Vigo demanarà també informació sobre la data en què es procedirà a l’entrega dels béns, i mitjans pels quals aquesta es farà efectiva: "Tan aviat com es rebi contestació a l’esmentada sol·licitud d’informació, es procedirà a traslladar la mateixa a aquest jutjat".

El jutge va sol·licitar recentment al ministre de Cultura que possibilités la devolució de 44 peces del patrimoni del Monestir de Sixena que es troben a Catalunya.

Divendres passat, després de la reunió del Consell de Ministres, Méndez de Vigo va explicar que no havia rebut la providència del 15 de novembre enviada pel jutge d’Osca, que avui ha arribat al ministeri. En la seua resposta al jutjat, el titular de Cultura ha recordat que qualsevol actuació està delimitada per l’acord del Ple del Senat, pel qual va assumir les competències de la Conselleria de Cultura de la Generalitat després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

L’actuació del ministeri en l’àmbit competencial del Departament de Cultura de la Generalitat per a l’exercici de les funcions del Conseller -diu el ministre- ha de garantir el funcionament de l’organització administrativa ordinària que, segons l’article 71 de l’Estatut, és la Generalitat a la qual li correspon l’exercici de les funcions executives.

tracking