SEGRE

L'Any Granados s'acomiada amb la reestrena de 'Gaziel' i 'Picarol'

Unes 7.000 persones han assistit a les activitats organitzades a Lleida en homenatge al músic lleidatà

L'acte de presentació del concert de cloenda de l'Any Granados.

L'Any Granados s'acomiada amb la reestrena de 'Gaziel' i 'Picarol'Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tanca la commemoració de l’Any Granados amb la recuperació de ‘Gaziel’ i ‘Picarol’, dos obres del músic i compositor lleidatà. La ciutat ha homenatjat el 2016 i el 2017 Granados amb motiu del centenari de la seva mort i els 150 anys del seu naixement. En aquest sentit, l’alcalde, Àngel Ros, ha indicat que la commemoració ha complert els objectius i ha agraït la col·laboració que s’ha establert, tant pública com privada, així com amb la família Granados, per portar a terme el programa d’accions vinculades a aquestes efemèrides.

Ros ha indicat que unes 7.000 persones han assistit a les activitats organitzades i que l’activitat cultural de la ciutat s’ha vist beneficiada.

“Gaziel” i “Picarol” són dos drames lírics d’Apel·les Mestres amb música d’Enric Granados que aquest dijous interpretarà l’Ensemble d’Orquestra de Cadaqués a l’Auditori Municipal, a les 20.30 hores, i que el divendres es podrà escoltar al Palau de la Música de Barcelona. Tant el director de l’orquestra, Jaime Martín, com el director executiu, Alberto Sanpablo, han celebrat la recuperació d’aquestes dues peces desconegudes, que en el moment de la seva estrena van tenir èxit. Les partitures s’han aconseguit recuperar, fet que permetrà editar les peces perquè també les puguin interpretar altres orquestres.

tracking