SEGRE

Ros diu que el 155 en el cas Sixena és "matar mosques a canonades"

L’alcalde de Lleida insta el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, a aplicar el "criteri de prudència"

Visitants del Museu de Lleida observen aquest dimarts les obres originàries de Sixena.

Ros diu que utilitzar el 155 en el cas Sixena és "matar mosques a canonades"Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), ha assegurat aquest dimecres que "el 155 està pensat per restablir l’ordre en les institucions, no per complir una sentència que vinculi unes obres d’art", per la qual cosa tornar a Sixena les obres que es troben en el Museu de Lleida és voler "matar mosques a canonades". Per això, Ros ha instat el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, en declaracions a Catalunya Ràdio, a aplicar el "criteri de prudència" i a tenir en compte les resolucions posteriors a la sentència de l’abril de 2015 emesa pel Jutjat d’Instrucció número 1 d’Osca.

Paral·lelament, Ros ha manifestat tenir l’"esperança" que no s’acabi complint la sentència i que, per tant, les obres de Sixena seguiran a Lleida.

Ros té previst enviar-li avui de nou una carta a Méndez de Vigo i reunir-se amb el Consorci del Museu de Lleida per provar d’abordar la problemàtica i tornar a presentar una resolució si és necessari. "El Museu de Lleida està tenint un paper impecable preservant el bon estat de les obres d’art de Sixena i la seua col·lecció", ha conclòs Ros.

El conflicte de Sixena

tracking