SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

Lleida reestrena Granados amb dos obres centenàries

El concert tanca avui dos anys dedicats al compositor lleidatà || Els actes a Auditori i Llotja van reunir 7.000 espectadors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La commemoració durant aquest 2017 del 150 aniversari del naixement d’Enric Granados –després del centenari de la seua mort l’any passat– culminarà avui a l’Auditori Enric Granados de Lleida (20.30 h) amb una reestrena de luxe, dos drames lírics, Gaziel i Picarol, recuperats un segle després de la seua estrena a càrrec de l’Orquestra de Cadaqués, el Cor de Cambra de l’Auditori i quatre veus solistes. El director de l’ensemble de Cadaqués, Jaime Martín, va assegurar ahir que “per a mi resulta molt especial poder reestrenar unes peces escrites a començaments del segle XX, les partitures de les quals estaven perdudes fins fa poc i que són dos joies del teatre líric català”. L’alcalde, Àngel Ros, va valorar els “dos Anys Granados de treball intens de commemoració de la figura i obra del compositor lleidatà, amb concerts a Lleida, Barcelona, Madrid i Nova York, i amb activitats i recitals a l’Auditori i la Llotja que han pogut disfrutar uns 7.000 espectadors”.

El Cor del Segrià, amb més de 200 cantaires reunits per a l’ocasió, amb la col·laboració de directors del cicle Segrià Corals, tancarà l’acte juntament amb el Cor de Cambra de l’Auditori amb dos càntics comuns.

Nou homenatge al compositor diumenge, amb 200 cantaires

El consell comarcal del Segrià també ha volgut afegir-se a l’Any Granados i reunirà més de 200 cantaires diumenge vinent a l’Auditori Enric Granados (18.00 hores) amb un homenatge al compositor lleidatà en el recital de clausura del cicle Segrià Corals. Així, el Cor de Cambra de l’Auditori, sota la direcció de Xavier Puig, interpretarà un repertori de peces adaptades de Granados per continuar amb un conjunt de cançons populars en memòria de Josep Lluís Guzmán, músic molt vinculat a la figura del compositor lleidatà.

Àngel Ros va presidir ahir la presentació del concert d’avui.

Àngel Ros va presidir ahir la presentació del concert d’avui.LLEONARD DELSHAMS

tracking