SEGRE

HISTÒRIA ORGANISMES

El museu de Guissona, a l'Arqueoxarxa de Catalunya

S’incorpora a una llista de nou centres arqueològics catalans

Els participants en el ple de la Xarxa de Museus d’Aqueologia, dilluns passat.

Els participants en el ple de la Xarxa de Museus d’Aqueologia, dilluns passat.MUSEU DE GUISSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc arqueològic i museu de Guissona ha ingressat recentment a la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya (Arqueoxarxa), una xarxa territorial que s’encarrega d’articular polítiques de conservació i difusió en els diferents centres culturals, a banda d’engegar programes de treball col·laboratius.

L’organisme reconeix així la tasca del museu lleidatà, que acull una de les col·leccions d’art romà més importants. Des de l’any 2010 l’Arqueoxarxa aglutina nou museus d’arqueologia catalans, entre els quals es troben el Museu de la Noguera de Balaguer, el Museu Comarcal de l’Urgell de Tàrrega, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu d’Història de Sabadell.

Dilluns passat, 27 de novembre, el museu de Guissona va assistir per primera vegada al ple de la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya, que actualment gestiona dos exposicions itinerants: La fi és el principi i Jocs i joguines a l’antiguitat.Aquesta última s’exposa al Museu Comarcal de l’Urgell a Tàrrega i és un recorregut pels jocs que han marcat la infantesa des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana. També inclou activitats interactives que complementen l’exhibició.

tracking