SEGRE

HISTÒRIA EXPOSICIÓ

L'IEI obre la mostra per donar a conèixer De Portolà

Amb cartografia i material numismàtic

La Sala Montsuar de l’IEI acull des d’ahir la mostra sobre Gaspar de Portolà.

La Sala Montsuar de l’IEI acull des d’ahir la mostra sobre Gaspar de Portolà.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Montse Macià, acompanyada pel comissari Josep Lluís Ribes; l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté; el subdelegat de Defensa, Salvador Jiménez, i el col·leccionista de mapes i cartografia Pere Julià van inaugurar ahir l’exposició El món de Gaspar de Portolà, acte que va suposar el colofó del congrés dedicat al lleidatà que va ser el primer governador de Califòrnia. La mostra estarà oberta a la Sala Montsuar fins al 15 de febrer i inclou, entre altres materials, una completa cartografia sobre les expedicions militars de Gaspar de Portolà, la col·lecció d’armes de la Diputació de Lleida i peces procedents del fons numismàtic de l’IEI.

L’exposició servirà per oferir una visió de conjunt del context en el qual va viure el lleidatà al segle XVIII i la seua trajectòria militar.

Així mateix el catàleg de l’exposició serà publicat conjuntament amb les actes del congrés, una monografia sobre Pere Fages, militar de Guissona que va participar en les expedicions de De Portolà, i la reproducció facsímil del diari d’una d’aquestes expedicions.

tracking