SEGRE

El president d'Aragó diu que estan llestos per rebre els béns de Sixena

L'entrada al Museu de Lleida.

El Consorci del Museu adverteix que hi ha arguments jurídics per conservar l'art de SixenaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, va incidir ahir que la comunitat està preparada per rebre els béns del monestir de Sixena en el moment en què se’n decideixi el retorn i va insistir que s’han de complir les sentències. Lambán va realitzar aquestes declaracions després que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, assegurés divendres que seguirà les instruccions del jutge respecte a la sentència que ordena el trasllat de 44 peces dipositades en el Museu de Lleida al monestir de Sixena, al ser preguntat sobre si actuarà “amb rapidesa” en aquesta qüestió.

“Tot el que ha de fer el Govern d’Aragó per a la tornada dels béns, és a dir, haver disposat els mitjans humans, els mitjans tècnics i, sobretot, estar disposat a utilitzar-los, està fet perquè quan el jutge ordeni la tornada d’aquests béns estiguin en plena utilitat i a plena disposició”, va asseverar Javier Lambán.

Per la seua part, la candidata de Catalunya en Comú Podem per Lleida, Sara Vilà, va manifestar la voluntat de la seua formació de resoldre el conflicte “des del diàleg i no des de l’enfrontament” amb l’objectiu de “compartir la gestió de les obres i garantir-ne la conservació”.

tracking