SEGRE

PATRIMONI LITIGI

Dilluns dia 11, termini final per Sixena

El jutge d’Osca ordena l’entrega de les 44 obres d’art del Museu de Lleida || Autoritza la Guàrdia Civil perquè, en coordinació amb el govern d’Aragó, n’executi el trasllat

La concentració política ahir a la plaça Paeria tampoc es va oblidar del conflicte del Museu de Lleida.

La concentració política ahir a la plaça Paeria tampoc es va oblidar del conflicte del Museu de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

El setge judicial sobre l’art en litigi de Sixena a Lleida s’estreny cada vegada més. De fet, el magistrat del jutjat número 1 d’Osca ni tan sols ha esperat l’actuació efectiva del ministre de Cultura, titular de la conselleria en virtut de la intervenció de la Generalitat per l’article 155 de la Constitució, i divendres passat va firmar una providència, que es va donar a conèixer ahir, per la qual, “vist que el govern d’Aragó té tot el dispositiu organitzat per a la retirada dels béns”, ordena l’entrega de les peces i el seu trasllat al monestir de Sixena dilluns vinent, dia 11, “si no haguessin estat entregades anteriorment”.

A l’escrit, el jutge Antonio Martín autoritza la policia judicial, la Guàrdia Civil, perquè, en coordinació amb el dispositiu disposat pel Govern d’Aragó, executi el trasllat “proporcionant seguretat al personal encarregat de la retirada dels béns” i, si fos necessari, “exigint per fer-ho la col·laboració i auxili d’altres membres de les forces de seguretat, incloent-hi Policia Nacional, Guàrdia Urbana de l’ajuntament de Lleida i Mossos d’Esquadra”.

En aquest sentit, el magistrat autoritza l’entrada al Museu de Lleida del personal i tècnics del govern d’Aragó i el personal de l’empresa contractada per al trasllat de les obres per fer-se càrrec de les operacions que siguin necessàries. Per la seua banda, el jutge també adverteix a la providència les parts demandades –Generalitat i, en aquest cas, el mateix Museu– que “per la realització d’actes contraris al que s’ha assenyalat podran ser acusats de delictes de desobediència a l’autoritat i/o de delictes contra l’Administració de Justícia” i requereix en especial el Museu de Lleida perquè “presti la necessària col·laboració per portar a bon final el que s’hagi acordat”.

D’altra banda, la providència judicial finalitza informant de la possibilitat d’interposar un recurs de reposició contrari en el termini de cinc dies. En una mostra més de com de rocambolesc és aquest litigi, aquest termini judicial hàbil de cinc dies per recórrer no finalitzarà fins dimarts vinent, 12 de desembre, l’endemà de la data fixada pel jutge en el mateix escrit per complir l’execució provisional de la sentència.

tracking