SEGRE

TEATRE INTÈRPRETS

Aspirant a entrar a ‘La Passió’

Quinze actors es presenten al càsting per a l’emblemàtica obra de Cervera || Proposen la introducció del videomàping per ambientar escenes i rebaixar-ne la duresa pensant en el públic infantil

El càsting es va organitzar dilluns a la nit i hi van participar una quinzena d’actors.

El càsting es va organitzar dilluns a la nit i hi van participar una quinzena d’actors.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Passió de Cervera va organitzar dilluns a la nit un càsting que va atreure al Gran Teatre una quinzena d’actors, majoritàriament públic infantil i juvenil de la localitat, però també una persona de Barcelona i una altra de Tàrrega. Segons el president del patronat, Xavier Cañabate, l’objectiu és poder cobrir els suplents d’alguns papers importants, com Pilat, Malc, Isacar o la Magdalena. I és que La Passió compta amb una quarantena de personatges amb text llarg, per la qual cosa és molt important tenir recanvis davant de qualsevol eventualitat. “Si no es poden cobrir tots amb el càsting, quan comencin els assajos al gener, sortiran del mateix planter del patronat”, va apuntar Cañabate. Al càsting de dilluns, els nous actors van començar amb rutines comunes i, després, van interpretar papers que en alguns casos ja tenien preparats i, en d’altres, se’ls va fer interactuar.

L’objectiu a mitjà termini, segons Cañabate, és la renovació integral del projecte. Així, a nivell tècnic, es pretén el 2019 utilitzar el videomàping, és a dir, produir escenes i ambientacions projectades sobre objectes. Segons va explicar el president, la Paeria té previst l’any que ve adquirir un vídeo professional per gravar cine i “pensem utilitzar-lo per millorar les escenes de La Passió”. En l’actualitat, només La Passió d’Olesa de Montserrat utilitza el sistema del videomàping a les representacions. Segons Cañabate, un nivell més elevat de creativitat atrauria públic jove. Una altra iniciativa per renovar el projecte es planteja a nivell escènic per aconseguir atreure públic infantil. En aquest sentit, no es descarta rebaixar la duresa d’algunes escenes. Segons el parer de Cañabate, l’objectiu final és reduir la intensitat d’una obra religiosa tradicional per donar-li atractiu com a espectacle escènic.La Passió de l’any que ve tindrà una direcció col·legiada entre quatre actors veterans de l’obra. Malgrat la seua joventut, tots han estat en aquest projecte des de la infància.

tracking