SEGRE

CULTURA SUBHASTA

Un príncep saudita és l’amo del quadre més car del món

Va adquirir el ‘Salvator Mundi’ de Leonardo per 450 milions de dòlars || S’exposarà a la sucursal del Louvre d’Abu Dhabi

Diverses persones contemplen el quadre ‘Salvator Mundi’, de Leonardo.

Diverses persones contemplen el quadre ‘Salvator Mundi’, de Leonardo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El misteriós comprador que el mes passat es va adjudicar en una subhasta el Salvator Mundi de Leonardo da Vinci per 450 milions de dòlars és un príncep saudita, segons va informar ahir The New York Times. Aquest Salvator Mundi, una representació de Jesucrist, va assolir el preu més alt aconseguit fins ara per una obra que arriba a una subhasta d’art. Segons Christie’s, que va organitzar la venda, és l’única peça de Da Vinci que queda en mans privades.

Així, d’acord amb el Times, el comprador va ser el príncep saudita Bader bin Abdullah bin Mohamed bin Farhan al-Saud, segons documents a què ha tingut accés el diari novaiorquès. En una nota datada a Londres, el Times diu que Bader és un príncep “poc conegut” i integra una “remota branca” de la família reial saudita, sense cap passat en el món de la col·lecció d’art. Com acostuma a succeir en aquestes situacions, Christie’s no ha revelat la identitat del comprador. El príncep saudita esmentat no va respondre als missatges enviats pel Times preguntant-li per aquest tema, diu el diari.

El príncep Bader està lligat a diverses empreses al seu país i és amic de l’hereu al tron

La informació va sorgir el mateix dia que s’anunciava que Salvator Mundi serà exposat pròximament en l’obertura d’una sucursal del Museu del Louvre a la ciutat emiratí d’Abu Dhabi.

Segons el diari, els representants del príncep saudita no van revelar el seu interès en el quadre fins un dia abans de la subhasta, que es va realitzar a Nova York, el 15 de novembre passat. A fi de participar en la licitació, havia dipositat 100 milions, encara que Christie’s va demanar informació addicional, com l’origen dels diners que estava oferint. D’acord amb el diari, el príncep Bader, que està involucrat en diverses empreses del seu país, és amic de l’hereu del tron saudita, Mohamed bin Salman, i tots dos van coincidir a la Universitat de Riad.

tracking