SEGRE

MÚSICA ESPECTACLE

Concert de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu a l'ONU

Pels drets humans, sota la cúpula obra de Miquel Barceló

254633_1.jpg

254633_1.jpgONUART

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la batuta de Josep Pons, va protagonitzar dissabte el Concert dels Drets Humans a la seu europea de l’Organització de les Nacions Unides sota la cúpula de Miquel Barceló, amb l’objectiu de retre homenatge a les víctimes del terrorisme i fomentar el diàleg i el respecte entre pobles. Va ser un concert d’homenatge a les víctimes dels recents atemptats a Europa, especialment dels de Barcelona i Cambrils.

El concert, organitzat per la Fundació Onuart i presidit per la cúpula de l’artista Miquel Barceló, va comptar amb un excel·lent programa musical amb obres de Beethoven, Strauss i Händel per revindicar l’esperit d’entesa i unió de les cultures a través de la música. La cita es va iniciar amb la música de Georg Friedrich Händel, Ombra mai fù, ària d’obertura de l’òpera Ser-se el 1738. La mezzosoprano xinesa Huiling Zhu va interpretar aquesta peça, una de les melodies més conegudes i adaptades del compositor que parla de l’harmonia entre la naturalesa i l’home. El concert va prosseguir amb la Setena simfonia en La major de Ludwig van Beethoven i va finalitzar amb Vier letze Lieder de Richard Strauss.

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu és l’orquestra més antiga d’Espanya, amb gairebé 170 anys d’història. Ha estat la protagonista de les estrenes del gran repertori operístic a la península Ibèrica del barroc i al llarg de la seua història ha dedicat també una especial atenció a la creació lírica catalana.

tracking