SEGRE

Protestes contra la sortida de les obres de Sixena del Museu de Lleida

Concentracions davant de la subdelegació del Govern i a la plaça Paeria

Un moment de la protesta a la plaça Paeria

Protestes contra la sortida de les obres de Sixena del Museu de LleidaMaria Cabello

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones s’ha concentrat a partir de les 19.00 hores davant de la subdelegació del Govern central a Lleida per mostrar el seu rebuig al trasllat aquest dilluns de les 44 obres de Sixena que estaven dipositades al Museu de Lleida, després d’un litigi de 20 anys i de l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució.

La concentració s’ha repetit una hora després, a les 20.00 h, i de forma més multitudinària, a la plaça Paeria, on s'han aplegat unes 300 persones. Durant l'acte, els concentrats també han reclamat la posada en llibertat dels exconsellers i els líders independentistes que continuen empresonats.

Les obres d’art del monestir de Sixena dipositades al Museu de Lleida han partit cap a les 14.15 hores en un camió amb destinació a la població oscenca després d’haver estat embalades i carregada al vehicle, en una operació que s’ha prolongat durant més de deu hores.

La sortida del camió, escortat per diverses furgonetes dels Mossos, s’ha produït mentre a prop de mig miler de persones concentrades en l’exterior del Museu de Lleida entonaven "Els Segadors".

Durant les prop de dos hores que ha durat la càrrega de les obres d’art, les persones congregades davant el museu de Lleida, que es trobava protegit per un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra, han cridat diverses consignes contra el trasllat de les obres, com "mans enlaire, això és un atracament", "lladres" o "Espanya ens roba".

La protesta davant de la subdelegació del Govern

Protestes contra la sortida de les obres de Sixena del Museu de LleidaMaria Cabello

tracking