SEGRE

VÍDEOS. Enfrontaments amb la policia davant del Museu de Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els manifestants que es concentren fora del Museu de Lleida per intentar dificultar el trasllat dels obres de Sixena a l’Aragó han viscut moments de tensió amb els Mossos que protegeixen el dispositiu preparat per portar-se-les, que han arribat a utilitzar les seues porres contra els concentrats.

El moment de més tensió s’ha produït quan més d’un centenar de persones han intentat accedir al perímetre tancat al voltant del Museu de Lleida, la qual cosa ha estat impedit per una barrera formada per desenes de Mossos.

Cap a les 9 del matí han arribat unes altres 5 furgonetes dels antiavalots dels Mossos, que s’han unit a la desena de vehicles policials i desenes d’agents que ja es trobaven a la zona des d’aquesta matinada.

Els agents han procedit llavors a tallar parcialment la Rambla d’Aragó, al costat del Museu de Lleida, i han fet retrocedir algun dels manifestants que no volien moure’s del lloc, a cop de porra. Els concentrats han reaccionat a l’acció dels Mossos amb crits com "no fa falta pegar" o "Espanya ens tracta com a gossos".

Tècnics del Govern d’Aragó es troben al Museu de Lleida des de les 4 de la matinada per supervisar el trasllat de les obres d’art de Sigena, enmig de les protestes de desenes de persones que s’han concentrat davant del recinte sota la pluja.

L’equip, un pèrit i personal de l’empresa contractada per al transport dels béns, serà l’encarregat de l’embalatge de les 44 peces, algunes de considerable mida, com tres caixes sepulcrals, que han de partir amb destinació a Aragó.

L'operatiu ha començat de matinada

Trasllat de les obres de Sixena del Museu de LleidaLleonard Delshams / Raúl Ramírez

Tensió davant el Museu de Lleida

Tensió davant el Museu de LleidaDavid Enríquez

tracking