SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont criticava l'“espoli” i Rajoy defensava el compliment de la llei

Reñé denuncia la “brutal agressió” a Lleida i diu que la defensa de l’art no ha acabat || Ros, que intenta frenar el trasllat, lamenta que s’utilitzi l’article 155

El president de la Diputació, Joan Reñé, amb polítics i tècnics després de valorar la situació al Museu.

El president de la Diputació, Joan Reñé, amb polítics i tècnics després de valorar la situació al Museu.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’expresident Carles Puigdemont va dir ahir, a través de les xarxes socials, que “aprofitant un cop d’Estat” es va fer un “espoli” al Museu de Lleida. Així mateix, amb referència a l’operatiu de la Guàrdia Civil, Puigdemont va criticar que el trasllat dels béns comencés “amb nocturnitat i utilitzant una policia militaritzada”. A més de carregar contra PP i Cs, l’expresident va tenir dures paraules per als socialistes catalans. D’aquesta manera, va acusar el PSC d’“acotar el cap” i “posar la catifa roja” a l’Estat espanyol per emportar-se les obres del Museu de Lleida, i va dir que també ho farà en altres àmbits. Per la seua part, el conseller de Cultura destituït, Lluís Puig, va mostrar la seua “indignació” i “ràbia continguda” pel trasllat forçós de les obres.

D’altra banda, el president del Govern central, Mariano Rajoy, va defensar que el “normal” en un Estat democràtic és que es compleixin les resolucions judicials, i va afegir que “si algú creu que no i vol substituir el jutge, que ho digui”. En la mateixa línia, el ministre de Cultura va insistir que les sentències s’han de complir i va opinar que “les coses s’han fet correctament”. Pel que fa al trasllat de les obres, va dir que es va portar a terme amb “professionalitat, intel·ligència i prudència”.

El conseller de Cultura destituït mostra a través d’un vídeo a Twitter la “ràbia continguda”

Per la seua banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va denunciar “la brutal agressió que ha patit la cultura lleidatana i les relacions de Lleida amb la Franja”. Reñé es va reunir ahir amb els responsables dels serveis jurídics del departament de Cultura i de la mateixa Diputació, que van seguir els esdeveniments des de la matinada. A petició de la Diputació, el Consorci del Museu de Lleida va demanar la presència d’un notari per aixecar acta de la intervenció. Segons Reñé, “la defensa de l’art de Sixena no ha acabat i continuaran les accions judicials”.

D’altra banda, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va lamentar que s’utilitzi el 155 per traslladar l’art del Museu de Lleida, ja que, va remarcar, “no està pensat per entrar en plets entre administracions”, i va assenyalar que no pot executar-se una sentència que no és ferma i que pot recórrer-se fins al Tribunal Suprem, per la qual cosa, va dir, manté l’esperança. De fet, la Paeria va presentar ahir recurs de reposició per demanar la suspensió cautelar de l’ordre del ministeri.

tracking